Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Cursus schiphollen

Les 12 uit de cursus schiphollen: Omgaan met weerstand

0
(0)

Met de ongebreidelde groei komt ook steeds meer verzet. Maar wees niet ongerust, de meeste mensen zijn egoïsten die niet verder nadenken dan hun neus lang is en zodra ze iets kunnen besparen achter zo’n aanbod aanlopen.

Deel op XDeel op Linkedin

Foto door Clem Onojeghuo via Unsplash

Het klimaat zal ze een zorg zijn. Niet voor niets belooft de terugkeer van de F1 een succes te worden. U heeft de macht en u kunt altijd het recht veroveren om overal in Nederland een onnoemelijke hoeveelheid herrie en vervuiling te produceren. Niemand die u tegenhoudt. Toch is het handig om te weten hoe u om moet gaan met weerstand.

NIMBY
Bij een nieuwe situatie zijn er altijd mensen die nu worden belast en hopen op verbetering, ook al is die slechts tijdelijk door verdere groei. Dit zijn uw medestanders. ‘Not in my backyard’ is een goed hanteerbaar credo.

Mensen die dit voor het eerst ervaren, hebben geen weet van hoe dit spel wordt gespeeld en kunnen er rustig mee worden overvallen. Voordat men het doorheeft is het te laat. Deze tactiek is goed bruikbaar bij de uitbreiding van Lelystad Airport.

Burgers zijn over het algemeen niet of nauwelijks georganiseerd en vormen geen enkele machts­factor. Ze zijn gemakkelijk tegen elkaar uit te spelen. Maak daar dankbaar gebruik van.

Spandoeken
Te verwachten acties zullen niet verder gaan dan een relatief klein groepje verontwaardigden, die met wat spandoeken naar Den Haag gaan. Na enige tijd is men actiemoe en legt men zich erbij neer.

Er is daarnaast een grote groep burgers die niet verder nadenken en die maar al te graag voor een tientje minder overal heen willen vliegen. De prijsvechters hebben dit pad voor u geëffend.

Bedenk dat u altijd wint, de kans op succes is zeker 100%, hetgeen uit de jarenlange ervaring is gebleken. Er is internationaal nog nooit een vliegveld of extra baan door protest werkelijk tegen­gehouden en in Nederland al zeker niet.

Alvast meer lezen? Bezoek de weblog van ir Bob van Marlen!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. F1 = Formule 1 race te Zandvoort.

  Ik probeer u te prikkelen en ben uiteraard een voorstander van effectieve acties die de luchtvaartgroei tegenhouden en liefst krimp mogelijk maken! Ons land wordt onleefbaar gemaakt!!!

  Ik heb onlangs contact gelegd met AirportWatch en ben bezig mijn cursus te vertalen naar de Heathrow-casus. Er kwamen al goede reacties binnen van tegenstanders van de 3e baan.

 2. Ik wil slapen!

  Het heeft totaal geen zin in gesprek te gaan over de terreur van ‘shithole’.
  19 aug.: 06.45 tot 17.00 uur landingen tussen de 80 en 87 dB. Vanaf 22.00 tot diep in de komende nacht: al die ouwe 738-en van trans-ellende vol hasj toeristen, weer 80-87 dB. Laten we hopen dat het klimaat snel ingrijpt en de boel weer onder water zet, zoals het was en zoals het hoort. Dan kunnen we slapen…. in Nijmegen aan zee. Met dank aan de vliegers.

 3. F1 = Formule 1 race te Zandvoort.

  Ik probeer u te prikkelen en ben uiteraard een voorstander van effectieve acties die de luchtvaartgroei tegenhouden en liefst krimp mogelijk maken!

  Ik heb onlangs contact gelegd met AirportWatch en ben bezig mijn cursus te vertalen naar de Heathrow-casus. Er kwamen al goede reacties binnen van tegenstanders van de 3e baan.

 4. Paul Sprangers

  Protest tegen uitbreiding van vliegveld Beek | 1Limburg | Nieuws en …
  https://www.1limburg.nl/protest-tegen-uitbreiding-van-vliegveld-beek
  12 nov 2016 … Protest tegen uitbreiding van vliegveld Beek … stinkt”, vinden de Boze Moeders, DIE EERDER MET SUCCES AGEERDEN TEGEN DE OOST-WESTBAAN. – Dus wel met succes een nieuwe baan tegengehouden en nog wel in Nederland. Bovendien wordt naar verluidt ook op Heathrow een geplande nieuwe baan al jaren tegengehouden doordat mensen een stuk grond op de beoogde uitbreidingsplek hebben gekocht.

 5. cor mastwijk

  helaas is het geschreven stuk waarheid maar we kunnen het politieke veld wel veranderen, we zullen met alle tegenstanders een harde vuist moeten maken en geen zoete protestactie maar ‘burgelijke’ ongehoorzaamheid moeten plegen. De economie pijn doen, het geld laten kosten door blokkades en andere actie’s…vooral gericht op de Schipholgroep want zij zijn de werkelijke criminelen….zij duwen ons de luchtvervuiling en herrie door onze strot….tijd om ze het te laten voelen….doe daarom mee, sluit je aan bij noodlandingvoorhetklimaat actie’s van Greenpeace of sluit je aan bij Extinction Rebellion en ga maandag 7 oktober mee naar Amsterdam, we zetten een week lang de boel op slot! Dit zal effect gaan hebben ….doe mee!! Alleen als collectief kun je dingen veranderen…niet meer braaf met een spandoek lopen, maar actie en de Schipholgroep en Overheid echt pijn gaan doen…genoeg is genoeg! #rebelwithoutborders

Geef een reactie

Translate