Legendarische raadsvergadering Aalsmeer

In deze vergadering van de gemeenteraad van Aalsmeer op 11 juli 2019 worden legendarische en unanieme besluiten genomen, onder meer over de funding voor een rechtszaak tegen Schiphol wegens het schenden van de rechten van de mens.

Raadsvergadering Aalsmeer over Schiphol op 11 juli 2019

In deze vergadering worden legendarische besluiten genomen, onder meer om een rechtszaak tegen Schiphol te financieren vanwege schending van mensenrechten.

Vanaf ongeveer minuut vier begint het gedeelte over Schiphol. Ook wij komen nog aan bod als SchipholWatch, en zelfs de app Explane wordt besproken. Goed bezig in Aalsmeer, zouden ze in meer regio-gemeenten moeten doen.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

6 antwoorden op “Legendarische raadsvergadering Aalsmeer”

  1. Het is niet terecht dat gezegd wordt dat het (vooralsnog) niet doorgaan van Lelystad Airport heeft geleid tot uitbreiding van gepland aantal vluchten van Schiphol. het was altijd al een “plan”om tot 580.000 te gaan. Ook zou het gaan om verplaatsen van vakantievluchten, die dan onmiddelijk worden opgevuld met (grotere?) vliegtuigen in het zakelijk routesysteem. Wij zijn een voorstander van “stop de groei”, goede treinen, faire prijzen o.a. door kerosinebelasting, BTW, beprijzing van (CO2) verzuiling etc.

  2. Laat Schiphol zelf betalen voor het schenden v ons recht op een goed milieu+luchtkwaliteit. Stop EU subsidies aan Schiphol, laat ze meer havengelden betalen, BTW vliegtickets, belasting op kerosine. Schaf innovatiesubsidie af, laat Schiphol 100%uitstootrechten betalen ipv 50,zoals nu. Waarom moet de belastingbetaler z’n eigen vernietiging betalen? Ik doe niet aan funflying, maar betaal r wel aan mee.

  3. SchipholKatwijk is de oplossing voor alle genoemde problemen. Het is een betaalbaar plan op de juiste plaats tussen Scheveningen en Katwijk op een afstand van 8 km uit de kust. Na de opening kan het afgeslankte Schiphol nog gebruikt worden voor vliegtuigonderhoud, vracht en als uitwijkhaven. Tussen 22.00 uur en 07.00 uur kan dan Schiphol dicht, de nachtsluiting.
    Minister wacht niet langer en begin met de voorbereidingen van het vliegveld SchipholKatwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *