Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Cursus schiphollen

Les 11 uit de cursus schiphollen: Bijeenkomsten

0
(0)

Onze gastauteur ir Bob van Marlen is met deze les 11 uit de cursus schiphollen uiterst actueel. Op 16 juli aanstaande organiseert het Ministerie van I&W immers een ‘inloopbijeenkomst’ over Schiphol in Vijfhuizen. Lees deze les alstublieft voordat u het evenementje bezoekt.

Deel op XDeel op Linkedin

Bijeenkomsten als onderdeel van het schiphollen (onbekende fotograaf, neem aub contact met ons op)

Ik heb het genoegen mogen meemaken om eens een zogenaamde voorlichtingsbijeenkomst in Uitgeest te bezoeken. Discussie was uit den boze. Er werd door LVNL uitgelegd dat men om capaciteitsredenen geen glijvluchten kon uitvoeren. Dus blijft men gewoon overjanken op 2000 voet (609 meter) hoogte of zelfs nog lager.

De heer Hans Alders was hierbij ook aanwezig. Aan het eind gaf ik hem een stapel door mij geprinte tijden van de nacht waarop wij door vliegtuigherrie worden belast – 01:00 uur, dan weer 03:15 uur, 05:25 uur, enzovoorts. Hij keek me glazig aan door zijn dikke brillenglazen en heeft mijn ‘cadeau’ waarschijnlijk in de eerste de beste prullenbak geworpen.

Twijfel over politieke keuze
Ik besloot toen nooit meer PvdA te stemmen, wat ik ook niet meer heb gedaan. Overigens geldt hetzelfde voor VVD en CDA. Ook andere partijen vallen af: PVV en FvD. Recent begin ik te twijfelen aan D66, CU en GroenLinks, die misschien toch vallen voor een ‘compromis’.

Er blijft weinig over, iedereen gaat voor de macht of het grote geld. Deze les is dus 100% gebaseerd op eigen ervaring.

In slaap sussen
Het doel van voorlichtingsbijeenkomsten is om de burgers gerust te stellen en min of meer in slaap te sussen (niet letterlijk natuurlijk, vanwege de geluidoverlast). De bijeenkomsten zijn uitdrukkelijk niet bedoeld om iets met de tegenwerp­ingen te doen.

Uiteraard moet dit niet worden geëtaleerd.

Geef daarom aan dat de bijeenkomst wordt gehouden ter voorlichting en niet ter discussie. Het gaat er niet om om de besluitvorming terug te draaien.

Slecht nieuws gesprek
Gebruik de techniek van het ‘slecht nieuws gesprek’. Zeg dat de verandering er komt en hard nodig is voor ons land (werk, banen, economie), luister naar de bezorgde tegenargumenten, geef de indruk mee te leven, maar laat weten dat er helaas geen andere oplossing is.

Neem een collega van de LVNL mee die uitlegt dat elke verandering ten koste gaat van de luchthavencapaciteit en dat er een goed compromis is gevonden.

Scheldpartijen
Laat scheldpartijen en dreigementen rustig over u heen komen en blijf standvastig. Focus op hinderbeleving en vermijd presentatie van de werkelijke geluidbelasting.

Ga voorbij aan het feit dat van boven komend geluid een heel andere situatie geeft dan van verkeer op wegen, en dat huizen hier niet op werden en worden gebouwd.

Verschuil u achter (volgens een voor u gunstig model berekende) decibel-cijfers en contouren zonder de zenuwslopende karakteristiek (jank- en/of dreungeluid) van vliegtuigherrie te vermelden.

Alvast meer lezen? Bezoek de weblog van ir Bob van Marlen!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Jan H

  moeten we niet een eigen partij starten voor 2 e kamer. een partij voor de mens. met alle gedupeerden rond Schiphol kunnen we heel wat zetels verwerven

 2. M. uit Heemskerk

  Partij van de Dieren is de partij die niet mee hobbelt met de regering en alles aan de kant schuift voor meer, meer, meer

 3. G. Houdijk

  Beste reactie lijkt mij: massaal negeren en je richten op eigen acties.

 4. Peter en Jeannette Eigenhuis

  Herkenbaar. Maar we weten dus wat te verwachten. Beter is om na te denken om stappen te nemen hoe dit gedrag te pareren.

  Hebben jullie hier ideeën over?

Geef een reactie

Translate