Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Sociaal

Ombudsman ongerust over inspraak en participatie burgers rond Lelystad Airport

foto: Nathan Hobbs op Unsplash

5
(3)

Nadat in de afgelopen maanden meerdere burgers hun zorgen hebben geuit over de gevolgen van de opening van Lelystad Airport, heeft de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen een brief gestuurd aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat.

Deel op XDeel op Linkedin

“De maatschappelijke weerstand tegen het vliegveld neemt toe. Burgers die wonen onder de geplande vliegroutes vrezen voor geluidshinder, natuurschade en financiële schade”, aldus de brief.

Wél belangrijk
In tegenstelling tot de minister vindt de Ombudsman het wél belangrijk dat burgers volwaardige gesprekspartners van de overheid zijn bij grote infrastructurele projecten.

“Daarom wil ik de visie van de minister horen op het standpunt van burgers dat zij onvoldoende zijn betrokken in het besluitvormingsproces rondom Lelystad Airport en of de minister ruimte voor verbetering ziet.”

De minister is gevraagd binnen drie weken te reageren op de brief.

Uitbreiden naar Schiphol
Wij van SchipholWatch willen de Ombudsman graag vragen zijn onderzoek uit te breiden naar de gang van zaken rond Schiphol.

Ook in dit traject dendert de overheid maar door en stuurt de minister ondanks groot en breed verzet aan op verdere uitbreiding van de luchthaven en aldus op een vergroting van overlast en vervuiling.

Bijlage: de brief van de Nationale Ombudsman:

No Title

No Description

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate