Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

Schiphol wéér op tal van punten de fout in

foto: Aalsmeer Vandaag

0
(0)

In het rekenjaar 2018 is Schiphol wederom op tal van punten in de fout gegaan. Geluidsnormen zijn overschreden, luchtvaartmaatschappijen zijn zonder reden afgeweken van routes en de verkeersleiding laat vliegtuigen vanaf de verkeerde kant landen.

Deel op XDeel op Linkedin

Dit blijkt uit een brief die minister Cora van Nieuwenhuizen vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd met als onderwerp ‘Handhavingsrapportage Schiphol’.

Overschrijdingen
“De geluidsnormen zijn in vier handhavingspunten overschreden”, aldus de minister. “De Inspectie zal hiervoor een oorzakenanalyse uitvoeren.”

Maar liefst zes vliegbedrijven zijn middenin de nacht afgeweken van de uitvliegroute. Eén van deze krijgt hiervoor een boete opgelegd. Om hoeveel geld dat gaat, vermeldt het schrijven van de minister niet.

Of het hier gaat om dezelfde zes bedrijven die veel vaker de fout ingaan met het misbruik van slots, meldt de minister niet. “De ILT gaat zes luchtvaartbedrijven vaker controleren omdat ze regelmatig in de nacht landen en opstijgen terwijl dat niet is toegestaan.”

Als deze vliegbedrijven niet willen luisteren, krijgen ze een last onder dwangsom aan de broek.

Luchtverkeersleiding in de fout
Ook de luchtverkeersleiders zijn de fout in gegaan: “LVNL heeft in de nacht een landing op de Kaagbaan vanuit noordoostelijke richting laten plaatsvinden, terwijl dat niet had gemogen.” Volgens de minister is een boete hiervoor aan LVNL in voorbereiding.

Opmerkelijk detail: “De ILT heeft geen maatregelen opgelegd aan de sector na de overschrijdingen van de geluidsnormen in 2017”. Die overschrijdingen waren immers het gevolg van het vliegen volgens het Nieuwe Normen- en Handhavingstelsel Schiphol (NNHS). Snapt u het nog?

De liefhebbers vinden hieronder het volledige rapport over weer een jaar vliegellende.

No Title

No Description

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. M. uit Heemskerk

    Ik voel me niet meer op mijn gemak in Nederland met een regering die zo met bewoners om gaat. Dit gaat toch niet goed komen zo. Ik word letterlijk ziek van die constante vliegtuigherrie.

Geef een reactie

Translate