Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

App Explane

App Explane werkt komende dagen minder goed

rapportage app Explane

Via reports.explane.org kunnen alle metingen met de app worden ingezien

4.6
(37)

Als gevolg van onderhoud aan de systemen van het OpenSky Network werkt de app Explane de komende dagen of zelfs weken minder goed.

Deel op XDeel op Linkedin

Explane gebruikt de gegevens van het netwerk om te bepalen welk toestel op het moment van meten overvliegt. Zonder toegang tot deze data geeft de app de melding ‘No airplane captured’.

Eergisteren, op 2 september, meldde OpenSky via Twitter dat het onderhoudt pleegt aan de systemen. Dat onderhoud resulteert in het regelmatig uitvallen van toegang tot de gegevens.

De storingen zullen de komende dagen en mogelijk de komende weken aanhouden. Daarna moet de app weer naar behoren werken.

Explane werd in november 2018 gelanceerd. Met de app werd internationaal inmiddels de overlast van vliegtuigen vastgelegd in ruim 577.000 metingen. In Nederland werd onlangs de half miljoenste meting geregistreerd.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.6 / 5. Aantal stemmen: 37

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. johan

  Mijn kinderen konden niet slapen van de avondherrie. Jammer dat ik daar geen explane meldingen van kon dien. Net nu de buitenveldertbaan er uit ligt voor onderhoud en de Aalsmeerbaan dus nog heftiger gebruikt wordt.

  2
 2. Sluierwolk

  Vanmiddag deed de app het wel maar soms pakte hij tuig dat veel hoger en verder weg vloog in plaats van het ding boven ons hoofd.
  Dus goed opletten wat er geregistreerd wordt…

  3

Geef een reactie

Translate