Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Financieel

SchipholWatch in nieuwe handen

foto: fleglsebastian7 via Pixabay

4.2
(93)

Al enkele weken waren er in het diepste geheim gesprekken gaande met een organisatie die de website en sociale media van SchipholWatch wil overnemen. Gisterochtend zijn de handtekeningen gezet onder het contract. De oprichters ontvangen een miljoen euro en stappen per direct op.

Deel op XDeel op Linkedin

De nieuwe eigenaar is de Royal Schiphol Groep. Dit gerenommeerde bedrijf wil het platform SchipholWatch professionaliseren en de kwaliteit van de berichtgeving sterk verbeteren. De persberichten van Schiphol gaan hierbij een belangrijke rol spelen.

“Het grote lezerspubliek van SchipholWatch verdient eerlijke informatie. Op dit moment bericht het platform vaak niet zo positief over de luchtvaart in ons land. Wij gaan dat veranderen en zullen voortaan uitsluitend eerlijke informatie plaatsen. Over hoe we werken aan verduurzaming en wat we allemaal doen tegen de overlast”, aldus een zegsman van het vliegveld.

Explane
“Met de overname krijgen we ook de app Explane in handen. Die gaan we integreren in onze eigen bewoners-app Notifly. Mensen kunnen dan via de combi-app nog steeds het geluid van de steeds stiller wordende vliegtuigen meten, maar deze gegevens zijn niet langer openbaar. We gaan de metingen gebruiken om echt te werken aan minder hinder voor de omgeving.”

De website vliegherrie.nl valt buiten de deal. Mede-initiatiefnemers als Greenpeace en Milieudefensie staken een stokje voor dat deel van de transactie.

De overnameprijs van een miljoen euro betaalt Schiphol Groep uit eigen middelen. “Voor ons is het waardevol om het lezerspubliek van SchipholWatch nu eindelijk van goede informatie te kunnen voorzien. Dat bedrag is voor ons goed te behappen, we hebben meer dan genoeg steun gekregen van de regering.”

Vliegtickets
De oprichters van SchipholWatch waren niet bereikbaar voor commentaar. Via een woordvoerder laten ze weten op de Seychellen een laatste vergadering te beleggen.

Op kritische vragen van onze redactie hoe zij daar zijn gekomen, geeft de zegsman aan dat de (first class-) vliegtickets onderdeel waren van het overnamecontract.

“De CO2-uitstoot wordt door de Schiphol Groep volledig gecompenseerd, zo is ons verzekerd. Geluidsoverlast was voor deze vlucht geen issue, want het bestuur is middenin de nacht vertrokken. Dan slaapt toch iedereen.”

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.2 / 5. Aantal stemmen: 93

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Thomas Stokhof

  😂 🤣

  3
 2. Schiphol sluiten, doel behaald

  Schiphol Groep gaat op jullie azen na dit artikel. Graag zoveel geld vragen dat jullie Schiphol Groep kunnen uitkopen. En dan Schiphol sluiten. Jullie al jaren hardwerkende inzet beloond én doel behaald. Veel plezier dan op de Seychellen.

  8
 3. ReindeR Rustema

  Ik las het oppervlakkig: Schiphol in nieuwe handen. Dàt zou een onverwachte ontwikkeling zijn. Maar nee, Schiphol is nooit echt onvoorspelbaar. Af en toe verbaas je je wel hoe erg, maar uiteindelijk is Schiphol altijd consistent.

  8
 4. E.C. Lehr

  AAarrrrgh, ik schrik me rot ! Jullie ook al ? dacht ik. Verzin wat anders alsjeblieft de volgende keer, ik vind de hele situatie rond vliegverkeer en het gebrek aan aandacht er voor al erg genoeg. Pffff.

  10
 5. Joris

  Een goede 1 april grap zou waar kunnen zijn maar doorzie je als je goed nadenkt.

  12
 6. Haes

  Slechte grap. Een goede 1 april grap maak je over iets waar mensen geen hartverzakking van krijgen. Blijkbaar snappen sommigen toch niet echt hoe ingrijpend een bericht als dit voor mensen die zwaar geraakt worden door vliegtuiggeweld kan zijn. Kwestie van empathie.

  10
 7. Loes

  Ja hoor 1 april 😁

  11
  • Belle

   Ben er ingestonken hoor, en al zou het qua bestuurscultuur in Nederland zomaar gekund hebben, vind ik het toch al ultra gevoelig liggende onderwerp er toch niet echt voor lenen. Kijk de luchthavens om en onderwonden mensen staan immers al op scherp door de chronische vliegoverlast stress en slaapgebrek dus dat schepje hoeft er dan niet eens nog boven op. Echter de eersteklas vliegtickets naar de Seychellen deden de wenkbrauwen pas echt goed rijzen. Iedereen mag in de maling nemen op 1 april maar het volgend graag iets minder wreed en compleet hartverzakkend want op een gegeven moment ging de dikke middelvinger ging al richting ‘Afmelden’

   8
 8. Johan

  Flauwe 1 april grap kan er niet om lachen.

  3
 9. Marcel

  Zo, deze kwam even binnen pffff. 1 April hahaha!!!!

  10
 10. Sietske

  Hoe je t wendt of keert; t is toch schrikken . Gelukkig maar voor heel even.

  13
 11. Stella

  Royal Schiphol Groep… WTH??? 😬

  8
 12. Wim Kleist

  Helder, trappen we allemaal in.

  8
 13. John

  En direct al resultaat.
  De Aalsmeerbaan gaat de komende 3 maanden dicht.

  11
 14. ir. B. van Marlen

  Goede 1 april grap, die helaas nog werkelijkheid zou kunnen zijn gezien de aard van het Schiphol Schoelje, als onderdeel van “engaging the public”!

  11
 15. Michel

  Eindelijk echt proffesioneel ….. 🙃

  12

Geef een reactie

Translate