Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen, Update

Wie wordt de Schipholler van het Jaar 2020?

Foto: Jametlene Reskp via Unsplash

5
(10)

Zojuist hebben we de eindpoll online gezet voor de verkiezing van de Schipholler van het Jaar. Bijna 300 mensen stuurden ons hun nominaties door. Het grote publiek bepaalt via Twitter wie ‘m uiteindelijk wint.

Deel op XDeel op Linkedin

De eerste eindkandidaat is minister van financiën Wopke Hoekstra (CDA), door onze lezers vooral genomineerd om de stiekeme aanschaf van aandelen AFKL, de miljarden aan staatssteun tegen lage rente en de honderden miljoenen aan NOW-steun. De minister strooide gul met het geld van de belastingbetaler naar één van de grootste vervuilers en herrieschoppers in Nederland.

Telegraaf-journalist Yteke de Jong eindigde ook in het finale rijtje, vanwege haar onvolprezen berichtgeving over de luchtvaart in ons land. Veel van ónze lezers vinden dat zij te eenzijdig bericht in het belang van de vliegindustrie en te weinig oog heeft voor de belangen van de rest van háár lezers.

Schiphol-burgemeester
Op de lijst kan Schiphol-‘burgemeester’ Dick Benschop natuurlijk niet ontbreken. Hij was het afgelopen jaar veelvuldig in het nieuws met loze beloften, het geven van oncontroleerbare informatie, het doordrukken van vliegveld Lelystad en het bespelen van politiek en media met zijn versie van de waarheid.

Wat ons betreft een opvallende nominatie was er tot slot voor oud-gezagvoerder Benno Baksteen. Opvallend omdat hij nauwelijks een rol van betekenis speelt in de maatschappelijke discussie, maar kennelijk vormde zijn minieme bijdrage alsnog een steen des aanstoots voor veel mensen. Hij ontkende voor het laatst in september van dit jaar dat KLM een grote vervuiler zou zijn en betichte Greenpeace van leugens.

Niet op de lijst
Veel mensen nomineerden ook de beide VVD-ers minister Cora van Nieuwenhuizen en bijna-ex-kamerlid Remco Dijkstra. Zij ontvingen de award al eerder en waren dus uitgesloten van deelname. De belangrijkste runner-up was de échte burgemeester van Schiphol, mevrouw Marianne Schuurmans (ook VVD). Zij wist nét niet genoeg stemmen te verzamelen voor opname in de erelijst.

Update 3 januari 2021
Dick Benschop is met een absolute meerderheid van stemmen gekozen tot Schipholler van het Jaar 2020.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 10

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate