Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Politiek

Leden van VVD, CDA, D66 en CU: welkom!

vvd cda d66
4.8
(39)

De huidige regering van VVD, CDA, D66 en Christenunie heeft er bijna vier jaar over gedaan om de nieuwe luchtvaartnota op te stellen en aan te nemen. Op naar 800.000 vluchten. Toch heten wij leden van deze partijen van harte welkom. Sluit u aan bij een van de vele burgerbewegingen tegen de groei van het vliegverkeer en zorg van binnenuit voor de hoognodige verandering!

Deel op XDeel op Linkedin

Omwonenden van vliegvelden zijn er in alle soorten en maten en in alle politieke kleuren. In Amstelveen en Aalsmeer wonen bij voorbeeld veel VVD-ers, in de buurt van Lelystad veel leden van de Christenunie.

De burgerbewegingen tegen de ongezonde overlast van het megalomane vliegverkeer in ons land heten al deze mensen van harte welkom in hun midden. Want ook al is uw partij nationaal voor nog meer overlast en vervuiling, u als bewoner ervaart hiervan iedere dag de negatieve effecten.

Het is dan ook zaak om uw geluid te laten horen, juist binnen uw partijen die kennelijk geen idee hebben van de problemen die een steeds grotere luchtvaartsector in ons land veroorzaken.

Slecht voor de gezondheid
Dat is namelijk niet alleen de herrie, die door velen voor lief wordt genomen of waar veel anderen gewend aan zijn geraakt. Nee – ook al ondervindt u geen overlast – u heeft wel degelijk te maken met de negatieve gevolgen op uw gezondheid.

De herrie van opstijgende, taxiënde, dalende of overvliegende toestellen zorgt voor stress, of u dat nu wilt of niet. Het snel aanzwellende geluid van een verkeersvliegtuig zet uw lichaam automatisch in de waakstand. Op langere termijn loopt u door deze steeds maar weer optredende stressmomenten een grotere kans op hart- en vaatziekten.

En dan is er nog de uitstoot van vliegtuigen. Dertig procent daarvan is waterdamp en onschuldig voor de gezondheid. Maar 70 procent bestaat uit stoffen die in meer of mindere mate gevaarlijk zijn voor uw lichaam of voor het milieu en ons klimaat.

Zware metalen en kankerverwekkende stoffen
In de uitstoot van vliegtuigmotoren zijn immers ook zware metalen te vinden, stikstofoxyden en zelfs kankerverwekkende stoffen als tolueen en benzeen.

Dit wetende roepen wij de leden op van de regeringspartijen – en de leden van andere partijen die voorstander zijn van nog meer vliegverkeer zoals PVV en FvD – om het geluid van de burger in de omgeving van vliegvelden te laten horen. Praat tijdens bijeenkomsten van uw partij over de problematiek, over de slaapverstoring en over de gevaren voor de volksgezondheid.

Laat u horen, leg het uw partijgenoten uit en zoek draagvlak om ook uw partij het inzicht te geven dat de ongebreidelde groei van de luchtvaart in ons kleine land niet zaligmakend is. Dat er ook andere waarden in het leven zijn dan (in goede tijden) een paar euro te verdienen over de rug van de medemens.

Meer plezier en minder herrie
Dat gezondheid een groter goed is dan een dikke bankrekening voor enkelen van ons. Dat er ook banen zijn waarin de huidige luchtvaartmedewerkers met meer plezier, minder herrie en minder vervuiling hun boterham kunnen verdienen.

Wij realiseren ons als bewonersgroep dat het hele spectrum aan politieke meningen vertegenwoordigd is in de omgeving van vliegvelden. We beseffen dat stemmen voor één van de weinige politieke partijen die voor krimp van de luchtvaart zijn – op dit moment alleen GroenLinks, Partij voor de Dieren en SP – een stap te ver is voor sommigen.

We helpen u graag
Ook de vrijwilligers van SchipholWatch zijn van verschillende gezindten – maar we zien vaak dat leden en kiezers van VVD, CDA, D66 en Christenunie worstelen met het luchtvaartstandpunt van hun partijen.

Als burgergroep voor een betere leefomgeving helpen wij u graag bij het aan de kaak stellen van die standpunten. Wij geven u graag de middelen in handen om verandering van binnenuit te bepleiten. Om uw partijgenoten deelgenoot te maken van uw overlast om zo samen te komen tot verandering. Verbetering.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.8 / 5. Aantal stemmen: 39

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Mike

  De reacties hier doen mij denken aan het de acties van mensen langs de dijkwegen. Misschien zijn dit wel die mensen uit de luchtvaart/politiek.

  Langs de dijkwegen heeft men op mooie weekenden last van motorfietsverkeer mét open uitlaten (enkelen). In plaats van te handhaven wordt door de politiek (gemeente) de dijkwegen gesloten voor dit type verkeer.

  Zouden die bewoners, al ze in het vliegtuig stappen, ook denken aan de bewoners onder de start/landingsroutes van o.a. Schiphol, RTHA, Eindhoven, Etc…..
  Kon het luchtruim maar zo gemakkelijk gesloten worden…

 2. mcp

  ” dat stemmen voor één van de weinige politieke partijen die voor krimp van de luchtvaart zijn – op dit moment alleen GroenLinks en Partij voor de Dieren – een stap te ver is voor sommigen ”

  Kiezers van D66, VVD en GroenLinks vliegen het vaakst.

  Bron: https://www.zakenreisnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/kiezers-van-d66-vvd-en-groenlinks-vliegen-het-vaakst

 3. Stel voor om 38000 nachtritjes door de straat van de verantwoordelijke politici te maken. Dempers van de uitlaat!

 4. Jan Rooijakkers

  Er zijn nog genoeg kamerleden die onder routes wonen en last hebben… die hebben soms last van de fractielijn denk ik… bewerken en doorgaan met onze acties.

 5. Frank Goppel

  Natuurlijk verschilt de mate van vlieghinder per regio maar inmiddels kun je wel zeggen dat men waar dan ook in Nederland negatieve effecten mag (gaan)verwachten op kwaliteit van leven en gezondheid. Dat geldt dus ook voor leden van politieke partijen en ook voor bestuurders.
  Het gaat er meer en vooral om dat iedereen zich bewust wordt van die negatieve effecten van een luchthaven in een dicht bevolkt gebied.
  Zoals in de achter ons liggende jaren iedereen tot de slotsom is gekomen dat roken slecht is voor de volksgezondheid en later ook de tabaksproducenten ter verantwoording zijn geroepen die maar door bleven rommelen.
  Daarbovenop komt dat je in een fatsoenlijke samenleving verantwoordelijkheid voor elkaar toont en er zorgt voor draagt dat de nare gevolgen rechtvaardig verdeeld worden over de bevolking en dat mensen die overmatige hinder ondervinden en bovenmatige risico’s lopen daarin gecompenseerd worden of anderszins tegemoet getreden worden.

 6. Het lijkt me stug dat de topmensen uit de politiek en de luchtvaartsector ooit last hebben of krijgen van de luchtvaartterreur. Ze weten op voorhand waar ze niet moeten (gaan) wonen en verdienen genoeg om een locatie te kiezen waar totaal geen overlast is. Het feit alleen al dat ze met dergelijke criminele plannen komen zegt mij genoeg. Alle externe nevenkosten worden op de burger verhaald!

  Slaapgebrek leidt tot: verlies van gezondheid (hypertensie, hart- en vaatziekten, verminderde weerstand, Alzheimer), achteruitgang van het prestatievermogen (minder goede concentratie en beduidend slechter probleemoplossend vermogen) en heeft effect op de emotionele situatie (woede, prikkelbaarheid).

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate