Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Stikstof, Update

Geheime hoorzitting MOB op tape

Het kantoor van RVO in Den Haag (foto: RVO)

5
(1)

Voor de liefhebber, een ‘long listen’. Eén van de hoorzittingen over het bezwaar van Mobilisation van Johan Vollenbroek tegen de beslissing van de minister om de vliegvelden niet te houden aan de bestaande Wet natuurbescherming is op band opgenomen. Het gaat om de zitting over Zestienhoven (Rotterdam).

Deel op XDeel op Linkedin

In de beruchte zittingen halen de peperdure juristen van de Schiphol Groep onder meer aan dat de vliegvelden zich niet aan de wet hoeven te houden omdat ze zo belangrijk zijn voor de Nederlandse economie. Ook claimen ze ‘stikstofruimte’ aan de hand van vergunde ‘geluidsruimte’ – twee zaken die voor de rest van Nederland volkomen los van elkaar staan.

BTV aan het woord
In deze zitting spreekt ook voorzitter Alfred Blokhuizen van de vereniging BTV-Rotterdam. Hij wijst de bezwaarcommissie onder meer op het langdurig laagvliegen rond Zestienhoven en op de misvatting dat minder lawaaiige vliegtuigen ook minder stikstof zouden uitstoten. Dat is immers niet het geval.

Verder hekelt Blokhuizen het opknippen van de overlast en vervuiling door vliegverkeer in kleine brokjes, zodat burgers het zicht op de totale problematiek wordt ontnomen.

De pleitnota van de directie van Zestienhoven vindt u hier.

De pleitnota van MOB vindt u hier.

Update 4 september 2020
Op last van de zoveelste jurist van RVO heeft SchipholWatch de links naar de hoorzitting moeten verwijderen. Wilt u de zitting alsnog horen, mail ons dan even om een linkje te ontvangen naar het bestand. Het vriendelijke briefje waarin ook nog even het geheime karakter van de hoorzitting wordt ontkend, vindt u hieronder.

Briefje van het hoofd juridische zaken van het RVO. Hij vindt de zitting niet geheim. Klik op het briefje voor een beter leesbare versie.
Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Bas

  Het begint er nog op te lijken dat burgers en journalisten niets meer te weten mogen komen van overleggen door ambtenaren omdat het allemaal onder de AVG geschoven kan worden. Dit begint een behoorlijk censuur staat te worden. Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van de AVG wet hoop ik.

 2. Bas

  Is de hoorzittingen over Schiphol ook terug te luisteren?

 3. Bas

  Bedankt!
  Wat IenW zegt, van tot 20km en tot 1000 feet dat komt niet overeen met gelijke behandeling. Dat zou dan onwettig zijn in mijn ogen.

Geef een reactie

Translate