Geachte wetenschappers en adviseurs,

Als ingewijde in het luchtvaartdossier bent u vanzelfsprekend bekend met de praktijk om vliegtuiggeluid te berekenen in plaats van te meten.

Cartoon door Ava (klik voor een grotere versie)

U weet uiteraard ook dat hiermee een fictieve werkelijkheid is gecreëerd, waarvan de luchtvaart profiteert en enorm veel Nederlanders de dupe zijn.

Wetenschap onderdeel probleem
Deze gang van zaken is illustratief voor het feit dat de wetenschap eerder onderdeel van het probleem is geworden dan dat zij bijdraagt aan het vinden van praktische oplossingen.

Het is uiteraard uw goed recht, en vooral ook financieel aantrekkelijk, om weer eens een rapport te schrijven over geluidshinder, veiligheidseffecten, economische effecten, gezondheidseffecten en ruimtelijke of milieu-effecten.

Toch doe ik een dringend beroep op u om uw unieke rol als kritische, onafhankelijke en vernieuwende wetenschapper in te zetten voor onderzoeksvragen die daadwerkelijk wat gaan opleveren voor de toekomst van Nederland.

Gegroet,

Ava

Deze weken publiceert SchipholWatch een aantal open brieven van onze nieuwe columnist Ava. De brieven spreken verschillende groepen aan in onze samenleving die te maken hebben met de luchtvaartsector: burgers, KLM-ers, politici, et cetera. Alvast meer lezen?

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *