Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Column

Beste burger

Cartoon door Ava

5
(1)

Ons volk heeft te maken met de zwaarste crisis sinds decennia. Alle sectoren staan onder druk en iedereen kan steun gebruiken. Hoe waardeert de overheid in deze moeilijke tijd een ziek bedrijf als KLM? Door miljarden euro’s staatssteun te reserveren.

Deel op XDeel op Linkedin

En hoe waardeert de overheid in deze moeilijke tijd haar nieuwe helden die werken in de zorg? Met een enthousiast applaus.

Schril contrast
Wat een schril contrast, vooral als we bedenken dat de zorgsector jarenlang heeft moeten bezuinigen tegenover de eerdere verliesgevende kapitaalinjecties van de overheid in KLM.

Het is belangrijk om te beseffen dat elk bedrijf in financieel zwaar weer terecht kan komen. Als dit het geval is zal zo’n bedrijf, om faillissement te voorkomen, haar strategie moeten aanpassen.

Cartoon door Ava

Uit de praktijk blijkt dat KLM in de afgelopen twintig jaar steeds minder winst heeft gemaakt, terwijl het op ongekende schaal het milieu vervuilt, gigantische belastingvoordelen ontvangt en haar grondpersoneel structureel uitbuit en piloten juist worden geholpen belasting te ontduiken.

Terwijl wij als hardwerkende Nederlanders het hoofd boven water proberen te houden, wordt met uw belastinggeld de ziekelijke KLM bijna onvoorwaardelijk aan het geldinfuus gelegd en hoeft KLM haar strategie helemaal niet aan te passen.

Er is inmiddels een bibliotheek aan rapporten geschreven met feiten en cijfers over de vermeende toegevoegde waarde van KLM, waardoor alleen maar meer vragen ontstaan.

Duidelijke waarschuwing
Dat KLM opnieuw staatssteun vraagt, zou ons een duidelijke waarschuwing moeten geven: Het bedrijf is een bodemloze put.

Na het gedwongen huwelijk met Air France, de terugkoop van aandelen met uw belastinggeld en een topmanagement dat niet te beroerd is om ook in deze tijden na te denken over fikse bonussen, is er allang geen sprake meer van een icoon van nationale trots.

Laat u niet verleiden tot zinloze discussies over feiten, cijfers, de rol als ‘banenmotor’ en dergelijke. De realiteit is dat dit bedrijf niet kan voortbestaan zonder bakken met belastinggeld.

Het wordt alleen maar erger
Zo is het al twintig jaar en het zal alleen maar erger worden. Daarom roep ik u op om u juist te richten op onze echte trots: ons hardwerkende, eigenzinnige, innovatieve Nederland.

Het is tijd om orde op zaken te stellen en het geld daar te laten landen waar dit het hardste nodig is en het beste kan worden gebruikt.

Het is tijd voor KLM om te vliegen of te vallen.

Hartelijke groet,

Ava

Deze weken publiceert SchipholWatch een aantal open brieven van onze nieuwe columnist Ava. De brieven spreken verschillende groepen aan in onze samenleving die te maken hebben met de luchtvaartsector: burgers, KLM-ers, politici, et cetera. Alvast meer lezen?

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 1

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. mcp

  Uitslag stemming dinsdag 9 juni tweede kamer over zorgverleners structureel meer waarderen.

  Voor: SP, DENK, PVV, PvdA, GKVK, SGP, FvD, GL, 50PLUS, Van Haga, PvdD.

  Tegen: VVD, CDA, D66, CU

  75-75 stemmen staken

 2. M.

  Nationale trots?
  Mijnhol
  Nationale kots
  Blauwe trots?
  Blauwe kots

Geef een reactie

Translate