Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Fan-wethouder Schiphol vaardigt noodbevel uit

foto via Twitter

0
(0)

Jurgen Nobel, de piepjonge VVD-wethouder van Schiphol, heeft vandaag een noodbevel uitgevaardigd op volstrekt onjuiste gronden. Dit zegt de gezaghebbende mensenrechtenorganisatie Amnesty.

Deel op XDeel op Linkedin

Met het noodbevel kon de mannen en vrouwen van de marechaussee de hal van het vliegveld vrijmaken van demonstranten. Dat gebeurde vanaf een uur of één vanmiddag.

De militaire politie is vanaf dat tijdstip tot ruim na 5 uur bezig geweest met het één voor één verwijderen van actievoerders. “Het was een vreedzame demonstratie, dus wilden we het ook vreedzaam oplossen.”

Slechtste kant van Nobel
Nobel laat zich met het noodbevel weer eens van zijn slechtste kant zien. Niet alleen ‘barst’ het bevel van de onvolkomenheden en onjuistheden, het feit alleen al dat de dienaar van de partij met ‘vrijheid’ in de naam zo’n bevel uitvaardigt, geeft wel aan dat hij het met de tweede V in de naam van zijn partij niet meer zo nauw neemt.

Demonstreren is een grondrecht en mag daarom niet worden verboden op basis van slappe argumenten. “Een vreedzaam protest mag alleen worden beperkt als er een serieuze bedreiging is voor de veiligheid, het verkeer of de gezondheid. Daarvan was vandaag geen sprake”, zegt Amnesty.

Twee journalisten gearresteerd
Volgens verschillende bronnen op Twitter zijn er in totaal zo’n twintig mensen gearresteerd, waaronder ten minste twee journalisten die verslag deden van het Protestival.

In totaal zijn er vijf bussen met actievoerders ‘bestuurlijk verplaatst’ naar een plek in het ‘midden van nergens’, onder meer vlakbij Santpoort. Niet bekend is of Nobel vooraf overlegd heeft met de autoriteiten van die gemeente om zijn problemen daarheen te exporteren.

Van Nobel is bekend dat hij een groot voorstander is van verdere groei van het in zijn gemeente gelegen Schiphol. Afgelopen zomer probeerde hij medestanders te vinden onder burgers en deed hij daarvan op Twitter verslag met de hashtag #schipholtour. Die hashtag werd overigens al gauw gekaapt door tegenstanders van groei.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate