Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Politiek

Nomineer nu de Schipholler van het Jaar

Schipholler van het Jaar

Eregalerij van de ouwe glorie. Remco Dijkstra, bijna ex-kamerlid namens VVD, won de prestigieuze Schipholler van het Jaar Award in 2018 (foto: tweedekamer.nl).

4.5
(20)

In samenwerking met de Veluwenaar organiseert SchipholWatch dit jaar de prijs voor de Schipholler van het Jaar. Stuur uw nominaties – liefst met motivatie – naar [email protected].

Deel op XDeel op Linkedin

De Schipholler van het Jaar behoeft voor de meeste van onze lezers geen introductie. Het is de man of vrouw die in het afgelopen jaar de meest flagrante leugens of verdraaiingen over de luchtvaart heeft verkondigd.

Deze verkiezing is jarenlang georganiseerd door Veluwenaar. Aangezien hij dit jaar minder tijd heeft, hebben wij de eer het stokje over te nemen.

Prestigieuze prijs
Wilt u iemand nomineren voor deze prestigieuze titel, mail ons dan uw keuze – liefst inclusief motivatie. Uw motivatie kan (anoniem) worden gebruikt in een artikel op onze site over de finale kandidaten.

In eerdere jaren was onder meer inmiddels-bijna-oud-VVD-kamerlid Remco Dijkstra één van de gelukkige winnaars van de award. Hij wist destijds (en nog steeds) zoveel onzin te verkopen over de luchtvaart dat hij werd verkozen tot grootste Schipholler van ons land.

Minister Cora van Nieuwenhuizen van KLM-zaken won de toonaangevende prijs vorig jaar. Zij werd vrijwel unaniem gekozen als persoon die de meeste onwaarheden presenteerde over de luchtvaartsector in ons land.

De Nobelprijs van Schiphol
Aangezien de prijs slechts eenmaal aan een bepaald individu wordt uitgereikt, komen eerdere winnaars niet in aanmerking voor de ‘Nobelprijs’ van Schiphol. Het heeft dan ook geen zin Van Nieuwenhuizen of Dijkstra voor te dragen.

In het voor de vliegbranche turbulente 2020 zijn er genoeg nieuwe kandidaten te verzinnen. Denk aan minister Hoekstra met zijn geheime overleggen over nog meer geld voor KLM, aan KLM-filiaalhouder Piet Elbers wegens zijn gejank over de vliegtaks of aan Schiphol-ceo Benschop met zijn talloze afgezegde bewonersbijeenkomsten en niet-nagekomen beloftes.

Outsiders
Sterke outsiders zijn D66-kamerlid Jan Paternotte die nog steeds het e-vliegen aan de man probeert te brengen, wethouder Herbert Raat van Amstelveen die helemaal niets doet aan de vliegoverlast maar wel actiegroepen zwartmaakt of zijn VVD-collega Jurgen Nobel die de Marechaussee inschakelde om vreedzame demonstranten met veel geweld van Schiphol te laten verwijderen.

Maar goed. We willen uw keuze niet beïnvloeden. Stuur aub uw eigen nominatie naar ons via [email protected]. Voor de kerst publiceren we een poll op Twitter met daarin de vier meestbelovende kandidaten. Het grote publiek bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.5 / 5. Aantal stemmen: 20

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Translate