Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

Een gotspe: Schiphol wint Kristalprijs voor open communicatie

Tweet van Schiphol-directeur Dick Benschop. Trots als een aap met zeven staarten (beeld: Twitter)

0
(0)

Van alle mogelijke bedrijven in Nederland wint uitgerekend Schiphol de Kristalprijs 2019 voor transparante communicatie. O ironie.

Deel op XDeel op Linkedin

Welke prijs? De Kristalprijs is een prijs die om het jaar wordt uitgereikt aan het bedrijf met de meest transparante verslaggeving in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Eergisteren nog schreven wij een uitgebreid artikel naar aanleiding van de bevindingen van dr ir Leon Adegeest die maar geen toegang krijgt tot gegevens waarmee de berekeningen van de geluidsoverlast kunnen worden gecontroleerd.

Cursus schiphollen
Eerder schreven we maar liefst 18 afleveringen in ons feuilleton ‘Cursus schiphollen‘ en er volgen nog meer verhalen. Ieder van die artikelen door ir Bob van Marlen toont aan hoe Schiphol omwonenden voorliegt en bedriegt. De serie verhalen kent inmiddels een vaste schare volgers.

We schreven verhalen over hoe Schiphol de berekende geluidscontouren kunstmatig verkleint, hoe het vliegveld zijn milieu-impact marginaliseert, hoe het aantal gehinderden wordt teruggerekend en hoe de afspraken gemaakt aan de Alderstafel keer op keer met voeten worden getreden.

En nu wint Schiphol de prijs voor transparant communiceren over het maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. Een gotspe.

Schiphol weet niet eens wat maatschappelijk ondernemen is, laat staan dat het er helder over communiceert. Hoe maatschappelijk verantwoord kan het zijn om iedere dag twee miljoen mensen overlast te bezorgen, ziek te maken en hun leefomgeving te vervuilen?

Volstrekt ongeloofwaardig
Hoe kan dit? Even Googelen leert dat deze prijs wordt uitgereikt door de Nederlandse staat via het ministerie van Economische Zaken. Toevallig diezelfde staat die de grootste aandeelhouder is van het vliegveld.

Wat ons betreft het zoveelste voorbeeld van nepinformatie door de overheid. Van een staat die er niet meer is voor de burger. Volstrekt ongeloofwaardig, over de rug van de burger en ten koste van de burger. Kan onze overheid nog dieper zakken?

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Wim Duteweerd

  Volgens mij zegt dit meer over de organisatie die de prijs uitreikt.
  Misschien eens vragen naar het jury rapport?

 2. Ad

  heet dit geen oplichting?

 3. Philip

  Kun je nagaan hoe slecht “de anderen” communiceren. Als er al anderen zijn….

Geef een reactie

Translate