Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schandaal

Lobbyclub ANVR schoffeert omwonenden

Hulpdirecteur ANVR Walter Schut (foto: Twitter)

4.8
(8)

Nederlandse reisbureaus doen er goed aan hun belangenbehartiger ANVR scherp in de gaten te houden. Deze lobbyclub meende vandaag in Het Parool dat de circa twee miljoen reisklanten in de regio Amsterdam/Schiphol genoeg hebben aan maximaal drie uur slaap per nacht.

Deel op XDeel op Linkedin

De uitspraken van hulpdirecteur Walter Schut zetten kwaad bloed bij omwonenden van wie een groot aantal gebruikmaken van de diensten van reisbureaus. “We hebben er geen probleem mee om een scenario uit te werken waarbij tussen twee en vijf uur ‘s nachts geen vakantievluchten vertrekken”, aldus Schut. Kennelijk mogen vluchten van hem nog best aankomen in die uren, zodat helemaal geen uren van rust meer bestaan.

Vakanties betaalbaar houden
Schut wil best meekijken naar de overlast voor de omgeving, maar zegt het belangrijker te vinden de vakanties betaalbaar te houden.

De kosten van vakantievluchten worden lager als het betreffende toestel intensiever kan worden ingezet. Hoe meer vluchten met een toestel, des te lager de kosten voor de exploitant. Een deel van die lagere kosten wordt verrekend in een lagere ticketprijs. Vliegtuigen zijn intensiever in te zetten door méér vluchten per etmaal te maken, ook middenin de nacht.

Schut werkt al 20 jaar lang voor de ANVR en zegt over de nachtvluchten die de Tweede Kamer liefst zo snel mogelijk ziet verminderen dat hij hierover “intensief overleg” voert met het ministerie van Infrastructuur van Cora van Nieuwenhuizen.

Opmerkelijk overleg
Opmerkelijk dat een lobbyclub met louter financiële belangen wél welkom is op dat ministerie en dat omwonenden op afstand worden gehouden via de Alders-tafel, nu Van Geel-tafel.

“Tussen 2 en 5 liggen de meeste mensen in diepe slaap met minder kans op wakkerworden, juist op de momenten dat je bijna in slaap valt, is de overlast het ergste”, aldus een reactie op Twitter.

“Belachelijk! Tussen 2 en 5 uur! Dan vlieg je maar een keertje minder op en neer per dag. Verhoging van de ticketprijzen met 50 euro is een lachertje als je de bodemprijzen van nu bekijkt. De vervuiler betaalt”, vertelt een ander.

“22 uur moet de basis worden. Van 22 tot 23 uur alleen nog vertraagde vluchten. Dat is ook goed voor de werknemers die geen nachtwerk meer hoeven doen”, zegt een volgende.

Kwaad bloed
Hulpdirecteur Schut heeft met dit ondoordachte interview aan Het Parool veel kwaad bloed gezet in de regio en schaadt zo de belangen van zijn eigen branche.

Wij adviseren reisbureaus hun belangenbehartiger hiervoor op het matje te roepen en duidelijke afspraken te maken over de uitlatingen die namens hen worden gedaan. Hoe hoger omwonenden op de kast worden gejaagd, des te feller zal het verzet worden tegen verdere groei van de luchtvaart.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.8 / 5. Aantal stemmen: 8

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. cor mastwijk

    Waar woont hij? dan zal ik hem er persoonlijk iedere dag er even ‘aan herinneren’ op diezelfde tijden…eens kijken hoe ‘diep hij slaapt!’….
    wat een hebzuchtige egocentrische malloot!….
    Volledig los van deze wereld….heeft geen enkel idee waar we op af gaan…. hoe gaat hij het aan zijn kinderen uitleggen?…

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate