Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

App Explane

Continu meten met Explane: heeft u interesse?

foto: PeakTech

5
(2)

Regelmatig bereikt ons de vraag of er geen manier is om vliegtuiglawaai continu te meten en de gegevens vast te leggen in de database van onze app Explane.

Deel op XDeel op Linkedin

We hebben eens wat rondgesnuffeld op internet en kwamen al gauw tot de conclusie dat dit niet heel erg moeilijk is. Zo vind je bij Raspberry Pi Geek een vrij complete beschrijving voor het ombouwen van de microcomputer tot een continue geluidsmeter.

De kosten van zo’n continu meetsysteem kunnen vrij gering zijn. Voor 25 euro koop je een Raspberri Pi, voor nog eens 100 tot 150 euro een nauwkeurige dB-meter (bij voorbeeld van Peak Tech) met een usb-aansluiting die nodig is om de meter te verbinden met de computer.

Samen met eenvoudige software, deels ook beschreven in het artikel, zou deze combinatie kunnen worden aangesloten op de database van Explane.

Geen tijd, u wel?
Echter, hebben de vrijwilligers van Explane en SchipholWatch geen tijd om dit ‘pakket’ inclusief de software samen te stellen en op de markt te brengen.

Mocht iemand belangstelling en tijd hebben om dit wel te doen, neem dan aub contact met ons op. Dan kunnen we bespreken hoe we stappen kunnen zetten. SchipholWatch wil zo’n initiatief graag ondersteunen met publiciteit en social media.

Zou u er één willen?
Zou u belangstelling hebben om zo’n continue geluidsmeter met Explane-connectie te kopen (geschatte prijs 150 tot 200 euro), laat het ons dan ook weten via [email protected].

Uw berichtje verplicht u natuurlijk tot niets, maar geeft ons een indicatie of er voldoende belangstelling bestaat om dit mogelijk te maken. Bovendien kunnen we u dan op de hoogte stellen als de continue Explane-meter beschikbaar komt.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 5 / 5. Aantal stemmen: 2

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Melati Helmhout

    Beste Schipholwatch, Hebben jullie al mensen die dit gaan bouwen? Anders is mijn man (ingenieur) wel geïnteresseerd om dit uit te werken. Hij gaat zich erin verdiepen en komt er graag op terug.

    groet, Melati Helmhout
    (Regio Rotterdam The Hague Airport)

Geef een reactie

Translate