Cursus schiphollen door ervaringsdeskundige ir Bob van Marlen

Vanaf vandaag heeft SchipholWatch een nieuwe gastauteur, ir Bob van Marlen, ervaringsdeskundige vliegtuiglawaai en onafhankelijk criticus. Hij geeft onze lezers de komende weken een uitgebreide cursus schiphollen. Een introductie.

Foto: Nivenn Lanos via Unsplash

“U heeft ongetwijfeld wel eens van het werkwoord ‘schiphollen’ gehoord. Maar wat is dit nu, en hoe doe je dat dan precies?

Ik heb als ervaringsdeskundige – wonend onder wat men eufemistisch de Polderbaan van Schiphol noemt – voor u alle trucs van de overheid en de vliegsector in Nederland op een rijtje gezet”, legt Van Marlen uit.

“Hiervoor heb ik naast mijn eigen ervaringen met het ondergaan van veel herrie, het indienen van klachten en het opsturen van zienswijzen, vele documenten en publicaties geraadpleegd.

De trucs presenteer ik u met regelmatige tussenpozen, daarbij niet zelden gebruik makend van het jargon, dat men ter verdediging van de groei van Schiphol en de aanleg van Lelystad Airport heeft ontwikkeld.

Ik ga u ook aan de hand van illustraties het verschil tussen de voorstelling van zaken en de werkelijkheid tonen.

Na het volgen van mijn cursus zult u nog beter begrijpen hoe dit spel wordt gespeeld.

Maar ik moet u ook waarschuwen. Onwetendheid kan voor u als lezer beter zijn dan het volgen van mijn cursus, want er is geen weg terug. Zodra u meer leert over de manier waarop volgens mij de overheid met inwoners van dit land omgaat is het niet ondenkbaar dat uw ergernis en hiermee uw beleving van geluidhinder zullen toenemen.

Hiervoor bied ik u bij voorbaat mijn excuses aan. Mocht u er toch kennis van willen nemen dan is dit geheel voor uw eigen verantwoording.”

Tot zover Bob over zijn cursus. Als u niet kunt wachten op de eerste les, neem dan alvast een kijkje op de blog van Bob. Die is te vinden op https://liegenenbedriegen.webnode.be/.

Volgende keer: Les 1 – Informatie

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren?

3 antwoorden op “Cursus schiphollen door ervaringsdeskundige ir Bob van Marlen”

  1. Beter vooraf gewaarschuwd worden dan in slaap sussen en wakker schrikken. Nu moeten “ze” in Den Haag nog “wakker en eerlijk” worden. Veel succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *