Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Grote informatieavond vliegoverlast Push Uithoorn

Op 1 november informatiebijeenkomst bij voetbalclub Legmeervogels (foto: Legmeervogels via Facebook)

4.7
(46)

Op 1 november aanstaande organiseert bewonersorganisatie Push Uithoorn vanaf 20 uur een informatiebijeenkomst voor alle mensen die interesse hebben in (actie tegen) vliegtuigoverlast.

Deel op XDeel op Linkedin

De avond start met een aantal korte presentaties, gevolgd door verschillende stands waarin experts vragen beantwoorden over onderwerpen als geluidshinder, het meten of berekenen van vliegherrie, ultrafijnstof, het baangebruik door Schiphol, bewonersparticipatie, wetgeving en woningisolatie.

Push nodigt iedereen uit met interesse voor het onderwerp, ook mensen buiten de gemeente Uithoorn. De verantwoordelijk wethouder van de gemeente en een aantal raadsleden zijn op de avond aanwezig.

Landelijke politiek welkom
Uitdrukkelijk uitgenodigd zijn ook alle leden van de pers en de landelijke politiek – immers wordt in Den Haag beslist over de overlast die mensen rond Schiphol ondervinden.

Op 1 november wordt onder meer aandacht geschonken aan het meerjarig onderzoek door RIVM naar de gevolgen van ultrafijnstof op de gezondheid van omwonenden. Resultaten van dit onderzoek worden medio 2022 verwacht. Ook wordt informatie gegeven over de recente oproep van de Gezondheidsraad om maatregelen te nemen tegen ultrafijnstof.

De avond staat in het teken van bewustwording, de organisatoren willen bewoners attent maken op de gevaren van het overmatige vliegverkeer in de regio.

Vooraf vragen insturen
De bijeenkomst vindt plaats op 1 november. Bezoekers zijn – onder voorbehoud van veranderingen in de corona-regels – vanaf 19:30 uur welkom in het clubhuis van De Legmeervogels aan de Randhoornweg 100 in Uithoorn.

Aanmelden is wegens corona noodzakelijk en kan via [email protected]. Geïnteresseerden kunnen met hun aanmelding ook vragen of suggesties meesturen, zodat de organisatie deze bij voldoende belangstelling kan meenemen in de presentaties.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.7 / 5. Aantal stemmen: 46

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Fred de Boer

  Gaan we nu wethouder Bouma uitnodigen die met Dick Benschop aan tafel heeft gezeten en een geheimhouding verklaring heeft moeten tekenen over de inhoud daarvan ?
  Van dit Uithoorns gemeente bestuur hoef je niets te verwachten.
  Het is tijd voor juridische stappen , rechtszaken om het gelijk te halen.

  3
 2. ReindeR Rustema

  Fysieke bijeenkomsten zijn altijd erg belangrijk geweest bij acties in de geschiedenis. Ga ook als je alles al weet. Als je geen informatie kan halen, kan je het ook brengen. Belangrijk is vooral om gezichten (weer) te zien en te onthouden. Maakt het later weer zoveel makkelijker om te mailen/bellen. Gaan!

  8

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate