Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Klimaat

Milieudefensie: Schiphol nu aan de beurt

Donald Pols geeft uitleg over de klimaatzaak tegen Shell (foto: Milieudefensie)

4.6
(65)

Schiphol staat boven aan het lijstje om aangepakt te worden door Milieudefensie om zijn hoge CO2-uitstoot te reduceren. Als dat niet lukt met een goed gesprek voor het einde van dit jaar, sluit directeur Donald Pols van Milieudefensie de gang naar de rechter niet uit.

Deel op XDeel op Linkedin

De milieuorganisatie behaalde vorige week een eclatante overwinning in de klimaatzaak tegen Shell. De rechter oordeelde dat het oliebedrijf zijn uitstoot in 2030 met 45 procent omlaag moet hebben gebracht.

Met dit vonnis in de hand klopt Milieudefensie nu ook op de deur bij andere grote vervuilers.

Dit vertelde Pols vandaag in het radioprogramma 1 op 1 aan interviewer Sven Kockelmann.

Schiphol ook 45 procent omlaag
Pols wil niet direct naar de rechter stappen, maar Schiphol eerst de kans geven in gesprek te treden met Milieudefensie. In zo’n gesprek zal de milieuorganisatie eisen stellen die vergelijkbaar zijn met die aan Shell – een vermindering van de uitstoot met 45 procent.

Wil Schiphol niet meewerken aan zo’n scenario, dan volgt alsnog een juridische procedure, zo belooft Pols.

Hij zegt in het programma weinig vertrouwen te hebben in de uitlatingen die Schiphol-baas Dick Benschop eerder deze week deed in het tv-programma Buitenhof.

Volgens Milieudefensie gelooft Benschop teveel in het heil van innovaties, maar zal dat onvoldoende zijn om de uitstoot van het vliegveld en zijn gebruikers terug te brengen. “Voor Schiphol rest niets anders dan minder vliegen”, aldus Pols.

“Er zijn heel veel grote bedrijven in ons land die teveel uitstoten, maar Schiphol staat boven aan ons lijstje.”

Word lid van Milieudefensie of doneer!
Het lijkt nu toch echt de hoogste tijd te worden om lid te worden van Milieudefensie, als u dat nog niet was. De aankomende gesprekken en eventuele procedures tegen Schiphol vergen veel tijd en geld. Ondersteuning in woord en daad is dan van groot belang.

Doneren aan of lid worden van Milieudefensie kan hier. Wij zeggen: doen!

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.6 / 5. Aantal stemmen: 65

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Mike

    Gezien de vroegere beloftes van Schiphol BV (En Benschop), zou ik meteen de rechtzaak beginnen. Als er wel iemand de boel altijd weer weet te rekken met valse beloftes, is dat wel…… precies.

  2. Meteen met Benschop maar de hele Schiphol Group bespreken, zodat er niet geschoven kan worden, stel ik voor.
    een nieuwe luchthaven zoals Lelystad openen is geen vermindering… dus dicht laten. Veel succes gewenst met de onderhandelingen !

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate