Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

‘Jokkebrok’ Benschop naar gemeenteraad Aalsmeer

GL-fractievoorzitter Ronald Fransen verwacht niet veel van het bezoek van Schiphol-baas Benschop (foto via Youtube)

4.6
(42)

Voor 2 juni staat een hernieuwde poging van Dick Benschop op het programma om toelichting te geven aan de Aalsmeerse gemeenteraad over ‘hinderbeperkende maatregelen’.

Deel op XDeel op Linkedin

Extinction Rebellion en SchipholWatch plannen een demonstratie voor en na de bijeenkomst om de Schiphol-directeur te verwelkomen in één van leefgemeenschappen die het zwaarst worden getroffen door het vliegbedrijf.

Fractievoorzitter Ronald Fransen van de Aalsmeerse fractie van GroenLinks staat niet te springen om het bezoek. “Jokkebrok Dick Benschop van liegbedrijf Schiphol komt de gemeenteraad voorliegen welke wonderen de hinderbeperkende maatregelen voor Aalsmeer opleveren”, zo twittert hij. “De waarheid is natuurlijk: alleen minder vliegen zorgt voor minder hinder.”

De ‘voorlieg-bijeenkomst’ is te volgen via de website van de Gemeente Aalsmeer.

Eerder afgezegd
Eind vorig jaar zou Benschop ook al uitleg komen geven aan de gemeenteraad in Aalsmeer, maar dat bezoek werd om onduidelijke redenen op het laatste moment afgezegd.

De raad keurde eerder unaniem een voorstel goed om een rechtszaak tegen Schiphol te financieren wegens het schenden van de rechten van de mens.

Bij een zogenaamde ‘huiskamerbijeenkomst’ waarin Schiphol de burgers van Aalsmeer kwam vertellen hoe het zat met de toekomstige hinderbeperking, stapten de aanwezigen al na een halfuur boos op. Zij konden zich niet vinden in de opzet van deze bijeenkomst, onder meer omdat zij ‘minder vliegen over Aalsmeer’ niet aan de orde mochten stellen.

Aanmelden
Demonstranten vragen we vriendelijk zich vooraf aan te melden via de gebruikelijke kanalen of via [email protected].De bedoeling is om minstens een halfuur voor aanvang van de vergadering aanwezig te zijn bij het gemeentehuis. De bijeenkomst start op 2 juni om 20 uur.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.6 / 5. Aantal stemmen: 42

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Ad

    Mocht Benschop de uitspraak in de zaak van Milieudefensie e.a. tegen Shell nog niet hebben meegekregen dan heeft Aalsmeer nu alle kans het er eens met de man over te hebben. Ook als ie de uitspraak wel heeft gehoord. Als goed verstaander kan hij ook de boodschap oppikken aan clubs zoals Schiphol. Pas je aan meneer Benschop en en ga werken aan 45% minder in 2030! Denk aan de mensenrechten s.v.p.

  2. Fulco van der Veen

    Aalsmeer wordt benoemd als 1 van de leefgemeenschappen die het zwaarst worden getroffen door het vliegbedrijf .Dat is niet waar en ook niet goed voor de strijd om minder vliegbewegingen. Een hele regio wordt getroffen en we moeten geen wedstrijdje slachtofferschap in het leven roepen. Solidariteit dames en heren!

  3. dzvs

    1 voordeel op dat tijdstip is de Aalsmeerbaan dicht Dat is namelijk altijd zo als er bobo`s komen Dan zie je ze ineens over de amstelveenbaan of schiphol oostbaan kort wegtrekken van het centrum weg. Zo doorzichtig die lobby

Geef een reactie

Translate