Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

Prijsvraag: win het boek ‘Schiphol regeert’

schiphol regeert

Het boek 'Schiphol regeert' beleeft inmiddels zijn eerste herdruk (foto: SATL-Lelystad)

4.6
(18)

Het boek Schiphol regeert van SATL-Lelystad is een groot succes en binnen een week al toe aan de tweede druk. SchipholWatch mag gratis drie exemplaren weggeven aan mensen die een goed onderbouwd essay schrijven over de macht van Schiphol (en hoe deze het beste te breken).

Deel op XDeel op Linkedin

Dat wordt dus een mooie klus voor de kerstdagen. Klim in de pen en beschrijf uw visie op de lange arm van Schiphol. Hoe dit ene bedrijf wordt toegestaan het leven van miljoenen landgenoten te beïnvloeden. Hoe tegen alle regels in Schiphol wél de leefomgeving mag verpesten, het milieu vervuilen en het klimaat kapotvliegen.

Maar belangrijker nog: geef in uw stuk ook aandacht aan hoe we met zijn allen een vuist kunnen maken tegen het megalomane vliegveld en diens weinig empathische directie. Hoe we de duurbetaalde spindokters van repliek kunnen dienen en hoe we verandering kunnen bereiken.

Word beroemd!
Door uw essay in te sturen maakt u niet alleen kans op één van de drie gratis boeken, maar ook op publicatie van uw stuk op deze site en op die van SATL.

In ‘Schiphol regeert’ fileert SATL meedogenloos de weg van list en bedrog die is bewandeld door Schiphol, de luchtvaartsector en in het verlengde daarvan het ministerie van Infrastructuur, om Lelystad Airport te openen voor de commerciële burgerluchtvaart.

Ontluisterend verhaal
Het is een ontluisterend verhaal over misbruik van voorkennis, het achterhouden van cruciale informatie en het sjoemelen met cijfers en berekeningen. Over een lobby die meedogenloos en decennialang bezig is het eigen belang door te drukken ten koste van miljoenen Nederlanders.

In een andere tijd zou ‘Schiphol regeert’ een roman kunnen zijn, maar na decennia van VVD-ministers en PvdA-managers op het dossier luchtvaart is het helaas de trieste realiteit.

Het boek is een regelrechte aanklacht tegen het functioneren van onze democratie – of beter gezegd: het disfunctioneren. Een must read voor iedereen die begaan is met de schadelijke gevolgen van de luchtvaart op leefomgeving, klimaat en milieu.

Geen zin een essay te schrijven, maar wél het boek bestellen?

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.6 / 5. Aantal stemmen: 18

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Rein van Vliet

  SCHIPHOL REGEERT?
  Deze titel heeft mij grote twijfels. Misschien is de titel meer van toepassing “Schiphol wordt geregeerd” en draagt deze rol met enige verplichting graag uit. Immers om te kunnen regeren, dien je zeker een meerderheidsbelang te hebben. De werkelijke regenten zoals o.a Air France, Ministeries dicteren wat wel en of niet kan.
  Een recent voorbeeld is het verzoek van Johan Vollebroek MOB. Een volkomen legaal verzoek op grand van de Wet Openbaaar Bestuur wordt terzijde geschoven en vervolgens mag Schiphol zonder de vereiste vergunningen verder doorgaan met geplande uitbreidingen en vliegbewegingen.
  In die zin is het waar “Schiphol regeert” maar wel met de noodzakelijke ondersteuningen door eerder genoemde partijen.
  SCHIPHOL is zonder noodzakelijke ingrepen zoals o.a. aanpassing belastingen en milieuregels, aanpak prijsvechters die wel van de accommodatie en infrastructuur genieten e.d. niets anders dan een failliete onderneming. Een tandeloze tijger aan de borst van overheid op de schoot van Air France.
  Maak Schiphol weer gezond en zelfstandig door verhuizing naar Zee! Dit levert op termijn veel geld op (grondverkoop enz) en is goed voor het milieu.
  Alleen dan wordt Schiphol als een waardig regeerder gezien door publiek en bedrijfsleven die niet al deze voordelen kent zoals Schiphol!

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate