Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Klimaatactie XR op Schiphol – sfeerbeelden

Protest Schiphol

Zelfs KLM-ers demonstreerden vanochtend mee voor een lockdown van Schiphol (eigen foto)

4.5
(46)

Vanmorgen demonstreerde Extinction Rebellion voor een lockdown van Schiphol. Volgens de actievoerders is het hoog tijd dat het vliegtuig een kopje kleiner wordt omdat anders het klimaat kapot wordt gevlogen.

Deel op XDeel op Linkedin

Naar schatting zo’n hondervijftig bezorgde burgers waren naar het openbare plein voor Schiphol Plaza gekomen. De demonstratie verliep volledig geweldloos, maar toch werd na verloop van tijd de Marechaussee ingezet om mensen te arresteren en af te voeren. Volgens eigen opgave van de ordediensten werden veertien mensen aangehouden.

Tweede Kamerlid Lammert van Raan (Partij voor de Dieren) zorgde voor morele ondersteuning van de klimaatbeschermers (eigen foto).

De ‘lockdown voor het klimaat’ startte om 10 uur en werd rond één uur op verzoek van de Marechaussee beëindigd. SchipholWatch dankt Extinction Rebellion voor de aandacht voor het dossier luchtvaart.

Alle foto’s op deze pagina zijn rechtenvrij te gebruiken. Desgewenst kunnen deze op het originele formaat worden toegestuurd zonder SW-logo. Mail hiervoor naar [email protected].

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.5 / 5. Aantal stemmen: 46

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. M

    Ik heb heel veel bewondering voor deze jonge mensen die wel inzien wat enorme vervuiler de luchtvaart is en dat ze de tijd en moeite nemen ertegen te protesteren.
    Ze hebben groot gelijk dat ze zich ernstige zorgen maken om hun toekomst.
    We zullen door moeten gaan met dit soort acties het besef is niet doorgedrongen tot de massa, gezien de vele vakantie- en pretvluchten de laatste dagen.

Geef een reactie

Translate