Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Schiphollen

Schiphol organiseert nieuwe fopsessies voor buren

De gelikte website vol met nepmaatregelen, samengesteld door de spindokters van Schiphol en LVNL.

3.7
(3)

Opnieuw gaat Schiphol voor de vorm in gesprek met zijn buren. In Aalsmeer, Assendelft en Nieuwe Wetering organiseert het vliegveld drie dagen vol met fopsessies waarin burgers zogenaamd kunnen meepraten over ‘minder hinder’.

Deel op XDeel op Linkedin

SchipholWatch ziet dit als kwade opzet van directeur Dick Benschop. Overleg over hinderbeperking dient formeel plaats te vinden in de Omgevingsraad waarin ook bewoners zijn vertegenwoordigd.

Door nu individuele burgers uit te nodigen voor praatclubjes gaat Benschop geheel voorbij aan de wettelijk opgelegde taak van de Omgevingsraad. Het passeren van de raad resulteert in een overleg puur voor de bühne.

Schiphol heeft geen enkele verplichting iets te doen met de uitkomsten van het overleg. En gaat daar dan ook niets mee doen, zo heeft het verleden al veelvuldig aangetoond.

Spindokters
Van de sessies hoeft kortom niets te worden verwacht. Benschop heeft zijn spindokters al opdracht gegeven een gelikte website online te zetten waarop de – inmiddels door vriend en vijand weggehoonde – ‘hinderbeperkende’ maatregelen worden uitgelegd.

Voor een belangrijk deel is dat oude wijn in nieuwe zakken, voor een ander deel zijn de maatregelen in de praktijk niet uit te voeren, laat staan te handhaven en voor weer een ander deel betekenen de ‘maatregelen’ dat minder hinder voor de ene gemeente tot meer overlast leidt voor andere gemeenten (hinderverplaatsing).

Ook ligt een deel van de ‘maatregelen’ in de lijn van een verbetering van de communicatie met omwonenden. Die pleisters leveren vanzelfsprekend al helemaal geen beperking op van de hinder.

Tot slot stelt Schiphol maatregelen voor waarop het nauwelijks invloed kan uitoefenen en waarbij het vliegveld zwaar afhankelijk is van het al dan niet meewerken door vliegmaatschappijen. Vlootvernieuwing zit er de komende tien jaar immers niet in, gezien de desastreuze financiële positie van de meeste vliegtuigexploitanten.

Vervuiler wil er niet voor betalen
Benschop wil nu dat burgers hun vrije tijd komen opofferen om mee te denken over oplossingen voor de problemen van zijn vliegveld. Voor zover bekend staat daar niet eens een vergoeding tegenover. De vervuiler hoopt op deze manier kennelijk zo goedkoop mogelijk aan advies te komen over werkelijke verbeteringen.

In het verleden hebben zowel officieel als officieus overleg tussen Schiphol, omwonenden en gemeentelijke of provinciale bestuurders helemaal niets opgeleverd aan echte hinderbeperking. Integendeel: de overlast is jaar op jaar alleen maar groter geworden.

Eis echte oplossingen
SchipholWatch raadt lezers dan ook aan niet in deze zoveelste babbeltruc van Schiphol te trappen. Laat Schiphol lekker zijn eigen problemen oplossen en investeren in échte oplossingen – zoals een verhuizing naar zee of het inzetten op een netwerk met toegevoegde waarde voor de economie van ons land en derhalve een sanering van het segment overstappers en een drastische vermindering van de kiloknaller-pretvluchtjes.

Mocht u toch geïnteresseerd zijn zo’n sessie te gaan bijwonen, ga dan liefst als demonstrant. Neem protestborden mee en laat uw mening duidelijk horen. Ga niet in op de nepmaatregelen, maar eis echte oplossingen. En dien een declaratie in voor uw tijd en reiskosten.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3.7 / 5. Aantal stemmen: 3

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Louis van Daalen

  Wij, Louis van Daalen en drs. Kasia van Daalen-Dorozala hebben 13 jaar aan den lijve ondervonden hoe dit soort sessies verloopt en juist daarom – na 18 jaar Schiphol – besloten te verhuizen naar een minder door Schiphol belaste regio en op de koop toegenomen dat dit per dag 120 kilometer extra woon/werkverkeer oplevert. De uitkomst van de sessies is (beperkte) groei. ALTIJD. OK, nu even niet, maar Benschop/Nieuwenhuizen geven geen gevolg aan de veranderde situatie door volledig af te zien van Lelystad Airport en krimp naar 400 k vbw. Conclusie: trap er niet meer in. Nu niet en nooit niet, ondanks het feit dat dhr. Benschop aanvankelijk nog op onze sympathie kon rekenen. Maar goed toen zat hij nog in z’n wittebroodsweken.

 2. Ad

  Beste Benschop en van Nieuwenhuizen,
  Is het niet bizar dat een pittig virus nodig en in staat is om dat te doen wat jullie uitdrukkelijk verzuimen te doen?
  Ga vooral door met jullie niet aflatende hulp om dat virus op zijn wegen door de lucht genereus hulp te bieden!

 3. U heeft nu goed door hoe het werkt, hetgeen ik in mijn cursus “Schiphollen – Liegen en bedriegen” al vele malen uitgebreid heb uitgelegd. Er verandert NIETS en dit is een grof schandaal.

  Daarnaast worden momenteel honderden besmette mensen binnengevlogen uit o.a. Turkije en Griekenland. De rekening komt toch bij anderen, net als de klimaatrekening op den duur.

  Wanneer houdt dit gedrag eens op?

  Stink er niet in en eis een echte verbetering op geluidshinder en alle andere milieu en klimaateffecten.

Geef een reactie

Translate