Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Sociaal

KLM-piloten: Elbers moet recht praten wat krom is

Piloten aan het werk (foto: Jon Flobrant via Unsplash)

0
(0)

Piloten hebben een klaagbrief gestuurd aan KLM-directeur Piet Elbers. Volgens hen komt de zetbaas onvoldoende op voor hun belangen en worden zij stelselmatig in een kwaad daglicht gesteld door de media en door politici. De feiten worden in de brief voor het gemak even vergeten.

Deel op XDeel op Linkedin

“Niet zelden worden we expliciet neergezet als groep binnen KLM met onredelijk hoge beloningen. Dat we zouden weigeren om concessies te doen en desnoods naar de rechter stappen. Ronduit stuitend is de suggestie die wordt gewekt dat een groot deel van ons zich schuldig maakt aan actieve belastingontwijking”, aldus de klagerige brief.

De piloten wekken in hun schrijven de indruk dat deze feiten slechts door de media zijn verzonnen en dat Elbers meer zijn best moet doen de berichten te weerspreken.

KLM-piloten krijgen véél meer
Terwijl algemeen bekend is dat KLM-piloten veel meer verdienen dan collega’s bij andere luchtvaartmaatschappijen en desondanks minder uren maken. Dat zij hebben gedreigd naar de rechter te stappen als een loonkorting van 20 procent zou worden toegepast en dat een deel van hen in het buitenland woont om de Nederlandse fiscus te omzeilen.

Pagina één van de pilotenbrief aan Elbers (foto: via Twitter, account Mark Duursma, https://twitter.com/markduursma/status/1292048343506595841).

De KLM-ers aan de knuppel kunnen ons inziens dan ook beter de hand in eigen boezem steken. De beeldvorming over deze groep in de media en in Den Haag is voldoende onderbouwd om aannemelijk te zijn.

Verkeerde adres
Talloze media wisten feiten over de streken van de vliegeniers boven water te krijgen. Mochten die feiten niet kloppen, dan doen de piloten er goed aan de betreffende media voor de rechter te slepen en niet het ongetwijfeld drukbezette baasje Elbers lastig te vallen met geneuzel.

Hoe vér de piloten van de economische realiteit afstaan, mag ook blijken uit het feit dat in de brief aan Elbers zelfs wordt gesproken over ‘wij’ en ‘zij’. Met ‘zij’ worden hier de niet-piloten binnen het bedrijf bedoeld.

Pagina twee van de brief (foto via Twitter-account Mark Duursma).

In plaats daarvan eisen de vliegers op hoge poten van de directie dat zij de onjuiste beeldvorming actief bestrijdt, dat Elbers actief ontkent dat piloten veel verdienen en dat hij niet zal deelnemen in de “aanval op de arbeidsvoorwaarden”.

PR-machine
Want, “juist het management van KLM” weet dat het geschetste beeld onjuist is. Maar de onjuistheden worden niet gecorrigeerd, ondankds de vele tot “de beschikking staande PR-mogelijkheden”.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate