Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Actie

Van het Museumplein naar Amstelveen

Fietsers van Extinction Rebellion aan de hermetisch gesloten poort van KLM (eigen foto)

0
(0)

Vanmorgen fietsten naar schatting 150 klimaatbeschermers op hun gemak van het hoofdstedelijke Museumplein naar het hoofdkwartier van milieuvervuiler KLM.

Deel op XDeel op Linkedin

De tocht voerde dwars door Amsterdam-Zuid, via de Zuidas naar het pitoresk gelegen, maar foeilelijke KLM-gebouw aan de rand van het Amsterdamse bos.

De actie werd georganiseerd door Extinction Rebellion, een groep klimaatbeschermers die er prat op gaat geen geweld te gebruiken tijdens haar demonstraties. Die belofte werd ook vanochtend weer gestand gedaan.

Lichte verkeershinder
Onderweg ondervond het verkeer weliswaar af en toe enige hinder van de stoet fietsers, maar nergens duurde het oponthoud langer dan een paar minuten.

Hier en daar ontstond enige vertraging in het Amsterdamse stadsverkeer (eigen foto).

De perfect georganiseerde fietstocht had tot doel KLM aan te spreken op zijn verantwoordelijkheden jegens het klimaat en om een statement te maken tegen de staatssteun aan de fossiele vervuiler.

Het hek van KLM bleef hermetisch gesloten voor de fietsers, maar op een groot vouwvliegtuig werd de boodschap achtergelaten.

Extinction Rebellion wil dat er geen miljarden worden gestoken in het in stand houden van de fossiele vervuiler, maar dat de medewerkers van KLM met de miljardensteun worden geholpen aan een andere baan waarin zij een betere en nuttiger bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.

Wél KLM-ers aanwezig
Volgens zeggen van KLM bleef de poort gesloten omdat er niemand aanwezig zou zijn in het monsterlijke gebouw. Tijdens de demonstratie aan de poort hoopte zich echter een flink aantal KLM-ers op die naar hun werk wilden gaan.

“Groen uit de crisis” en “Koninklijke Luchtvervuilings Maatschappij”. Daar kan filiaalhouder Elbers van KLM het mee doen (foto door één van de fietsers).

Eén van hen vertelde SchipholWatch dat het kantoor wel degelijk geopend was, maar dat “de directie zich schuilhoudt en zich geen raad weet met de demonstratie”.

“Ik weet zeker dat Elbers en de mensen van communicatie aanwezig zijn, maar ze zijn druk met het maken van plannen voor de aankomende ontslagrondes”, aldus een ander.

Telegraaf-verslaggeefster
Op Twitter maakte een verslaggeefster van De Telegraaf nog de opmerking dat Elbers de actievoerders maar een “vliegticket cadeau moest doen” om hen te vriend te houden. Daar werd met hoon op gereageerd, als zou deze verslaggeefster zichzelf regelmatig laten fêteren door het bedrijf.

“Ik kan me niet voorstellen dat KLM blij is met deze suggestie. Het suggereert toch dat je als bedrijf dat nauw contact heeft met De Telegraaf, die vaak inside informatie heeft, openstaat voor omkooppraktijken”, aldus één van de reacties.

Iemand anders postte als antwoord een foto van een chique nieuwjaarsborrel waarop de verslaggeefster in kwestie pontificaal staat afgebeeld met KLM-filiaalleider Elbers, naar verluidt in de Franse hoofdstad Parijs.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Prima actie, moet nog vaker voorkomen met steeds meer mensen!

    Op de jongste aandeelhoudersvergadering van AF-KLM werd duidelijk dat de Nederlandse staat nagenoeg alleen staat in de strijd tegen bonussen bij de luchtvaartgroep, zolang die wegens de coronacrisis overheidssteun geniet. Ruim 80 procent stemde in met een bonus voor topman Ben Smith. Zowel Nederland als Frankrijk bezit 14 procent van de aandelen (ANP – vrijdag 3 juli 2020).

    De internationale aandeelhouders gaan blijkbaar door als voorheen. Er is niets geleerd van de corona-crisis. Voor dit soort lieden zitten wij continu in de ongezonde herrie en wordt het klimaat onnodig zwaar belast! Tekenend dat de directie zich niet liet zien en ook de foute reactie van de Telegraaf.

    Naast KLM zijn de prijsvechters en de vliegconsumenten natuurlijk ook schuldig. Groei moet weg!

Geef een reactie

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd, maar wel gebruikt om een bevestigingslink te sturen. Zonder geldig e-mail adres ontvangt u deze link uiteraard niet. Na bevestiging wordt uw reactie geplaatst.

Translate