Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Bewoners

Echte omwonenden massaal tegen groei Schiphol

Bijna 80 procent bewoners Uithoorn tegen groei Schiphol (bron: Gemeente Uithoorn, consultatie)

3.7
(11)

Bijna 80 procent (!) van de inwoners van Uithoorn, een buurgemeente van Schiphol, is tegen verdere groei van de luchthaven.

Deel op XDeel op Linkedin

Dit blijkt uit een consultatie die is uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Uithoorn onder de bewoners.

De uitslag onderstreept de resultaten van een recent onderzoek door Motivaction waaruit bleek dat ook 54 procent van álle Nederlanders tegen groei zijn, dus inclusief Nederlanders die ver weg wonen van een luchthaven.

De burgers van Uithoorn hebben vrijwel dagelijks te maken met tientallen tot honderden vluchten over hun daken. Het gemiddeld gemeten geluidsniveau loopt volgens Explane op tot 74 dB over ruim 4300 metingen.

83 Procent ervaart overlast
Maar liefst 83 procent van de Uithoorners zegt last te hebben van de vliegtuigen en nog eens 11 procent zegt eraan gewend te zijn en staat er neutraal in. Slechts één op de twintig inwoners stelt geen last te hebben van vliegtuigen.

Wat betekent Schiphol voor u haar buren. De top 3 meest gegeven antwoorden is lawaai, verslechtering woongenot en zorgen over de gezondheid.

Mensen in Uithoorn hebben vooral last van stijgende vliegtuigen, zo blijkt uit de raadpleging. Vlieglawaai in huis en het grote aantal vliegtuigen zijn tweede en derde, gevolg door lawaai in de tuin en de ‘bocht’ over Uithoorn.

Afspraken niet nagekomen
Het aantal vluchten op Schiphol moet dan ook sterk verminderen, zo luidt de algemene opinie. De belangrijkste reden daarvoor zijn de geluidsoverlast, de gezondheidsgevaren, het uitblijven van rustmomenten en het niet nakomen van afspraken met de omgeving. Bewoners zijn daar boos over.

Lees hier het hele rapport van de Gemeente Uithoorn

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 3.7 / 5. Aantal stemmen: 11

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Let op: ook mensen die denken er geen last van te hebben kunnen op den duur gezondheidsschade oplopen. De kwaliteit van de slaap schijnt toch te worden beinvloed, ook al word je niet wakker. Men zou de cortisol waarden in het bloed eens moeten meten.

  2. Ad

    Dat Uithoornse onderzoek werd toevallig wel besloten vlak na dat geheime overleg van Schiphol baas Benschop met het Uithoornse bestuur. Dus de kan is groot dat het onderzoek plaatsvond op verzoek van Benschop. Hij had het resultaat – dat het wel klaar is nu met die herrie en andere vliegtuigoverlast – allang kunnen weten uit de Omgevingsraad Schiphol (ORS) overleggen en de Alders tafels. Welnu Benschop en Nieuwenhuyzen, het onderzoeksresultaat van Uithoorn is dikke pech voor je. Jullie kunnen langzaamaan wel inpakken met het blijven verspreiden van je leugenachtige sprookjes van de heilzaamheid van eeuwigdurende groei. Heeft Schiphol zijn klimaatplan al klaar? En de herrieradar app die omwonenden per uur en per dag een vluchtperspectief biedt?

Geef een reactie

Translate