Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Bewoners

Vraagtekens bij dubieuze vracht vanaf vliegveld Beek

Omwonenden willen geen dubieuze vluchten vanaf Beek naar het Myanmar van na de staatsgreep (foto: CNN-video)

4.3
(24)

Omwonenden vestigen de aandacht op de dubieuze klanten van het Zuid-Limburgse vliegveld Beek. Zij vragen zich af waarom veel vliegtuigen vracht vervoeren naar landen die het niet zo nauw nemen met de mensenrechten.

Deel op XDeel op Linkedin

“Heeft Maastricht Airport (MAA) soms een nieuw gat in de markt gevonden”, vragen zij in een persbericht van vandaag.

“Qatar Airways is veruit de grootste klant van het vliegveld. In de maand maart was 42 procent van alle vliegtuigen uit dat land afkomstig. We weten allemaal dat er in Qatar op grote schaal mensenrechten worden geschonden.

Terwijl onze voetballers protesteren tegen de schendingen, rolt de provincie de rode loper uit voor de vliegtuigen van deze maatschappij in staatseigendom.”

Schending mensenrechten met met belastinggeld
De Alliantie Tegen Uitbreiding van MAA vraagt nu de provincie als eigenaar van het vliegveld onmiddellijk te stoppen met het faciliteren van de luchtvaart uit dit land. Als de bestuurders daar geen trek in hebben, willen de omwonenden dat Qatar Airlines een ongesubsidieerd landingstarief in rekening wordt gebracht, zodat burgers niet ongewild meebetalen aan de mensonterende toestanden in de golfstaat.

De bewoners willen ook dat het vliegveld niet langer plaats biedt aan de vrachtvliegtuigen die vanuit Wit-Rusland via Maastricht naar Myanmar vliegen. “Sinds de staatsgreep in februari worden er op grote schaal burgers doodgeschoten in Myanmar. Wij hebben grote twijfels bij de lading van de vracht die vanuit Wit-Rusland naar dat land wordt gevlogen via ons vliegveld.”

Spullen voor Myanmar
“Wat zit er in die vliegtuigen? Waarom wordt er via Maastricht gevlogen en wat is de aard van deze vluchten?”

Alsof deze dubieuze verbindingen nog niet genoeg zijn, blijkt er vanuit Zuid-Limburg ook veelvuldig te worden gevlogen op Xinjiang in China. “Daar vindt genocide plaats op de Oeigoerse bevolking. Ons land heeft zich uitgesproken tegen deze praktijken, maar MAA verscheept er gewoon spullen naartoe die vanuit Moskou worden ingevlogen. Wat is hier aan de hand?”

Stoppen met vracht naar schurkenstaten
De omwonenden van Beek vinden het onverteerbaar dat zo’n groot deel van de vluchten vanaf het vliegveld een bestemming hebben in landen waar de mensenrechten met voeten worden getreden. Zij eisen dan ook van de provincie Limburg – eigenaar én exploitant van het vliegveld – dat gestopt wordt met die dubieuze vluchten.

“Het kan toch niet zo zijn dat op kosten van de Limburgse belastingbetaler het staatsterrorisme in foute landen wordt gefaciliteerd?”

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.3 / 5. Aantal stemmen: 24

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. SOS Heemskerk

    De luchtvaart maakt letterlijk alles kapot en gaat over lijken.

Geef een reactie

Translate