Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Politiek

Eindelijk: advies luchtvaart stil te leggen

De website van het Red Team dat adviseert het vliegverkeer plat te leggen.

4.6
(37)

Een onafhankelijk team van adviseurs, verenigd in het zogenoemde Red Team, stelt dat de regering de grenzen onmiddellijk moet sluiten en het luchtverkeer moet stilleggen om een einde te maken aan deze tweede golf van corona-besmettingen.

Deel op XDeel op Linkedin

Dit stelde teamlid Ginny Mooy vandaag tegenover het programma 1 op 1 van NPO Radio 1.

Mooy wijst op het grote aantal besmettingen, zelfs zo hoog dat bron- en contactonderzoek niet meer mogelijk is. Maar juist dat onderzoek is volgens de antropologe van groot belang om veilig uit een lockdown te komen.

Alleen met een strenge lockdown is het mogelijk het virus weer onder controle te krijgen, zo betoogt het Red Team. “Nu blijft het besmettingsniveau schommelen tussen ernstig en zeer ernstig.”

Halfzacht beleid veroorzaakt veel schade
Antropologe Mooy hekelt het huidige halfzachte beleid van de regering. Dat veroorzaakt volgens haar heel veel schade. Mensen krijgen zo geen perspectief en dat verkleint het draagvlak voor maatregelen.

Het Red Team is een multidisciplinaire groep experts die zich bezighouden met de preventie en bestrijding van de Covid19-pandemie in ons land. Het team werd eind juli opgericht om het kabinet het het Outbreak Management Team scherp te houden.

Zegsvrouw Mooy van het Red Team is antropologe en was vanaf 2014 actief als consultant voor de bestrijding van de virusziekte ebola in Sierra Leone. Zij is gespecialiseerd in gedragsverandering en publieke betrokkenheid bij een virusuitbraak.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.6 / 5. Aantal stemmen: 37

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Louis van Daalen

    Maar gaat de regering daar ook naar luisteren? Leer lessen uit het beleid van Nieuw Zeeland. Daar werd ook het vliegverkeer stilgelegd.

Geef een reactie

Translate