Nieuwe datum congres Fly Seaport

Op 11 juni jongstleden zou de tweede editie van het congres Fly Seaport hebben plaatsgevonden in de schouwburg van Amstelveen – in het hol van de leeuw dus. Vanwege het coronavirus werd het afgelast, maar nu is de nieuwe datum bekend: op 16 juni 2021 vindt het congres alsnog plaats in licht gewijzigde opzet.

Illustratie: screenshot flyseaport.com

Het congres vindt plaats onder de hoede van prof. drs ir Han Vrijling, hoogleraar aan de TU in Delft. Inhoudelijk wordt het congres volgend jaar slechts licht gewijzigd.

Sprekers zijn onder meer wethouder Guus Elkhuizen (Nieuwkoop) over volkshuisvesting versus de groei van de luchtvaart, drs Matt Poelmans namens de bewoners in de Omgevingsraad Schiphol en stikstofstrijder Johan Vollenbroek.

Johan Vollenbroek over krimp vliegvelden
Vollenbroek zal als voorzitter van Mobilisation for the Environment spreken over de op handen zijnde krimp van vliegvelden als gevolg van de stikstofproblematiek.

Topeconoom dr Walter Manshanden geeft zijn visie over het belang van een nog grotere luchtvaart in ons land. Spoiler: dat belang is er niet, zo concludeerde hij al eerder in diverse rapporten.

Namens Schiphol spreekt onder meer Richard Emmerink (directeur ‘corporate development’) over de ‘balans’ tussen kwaliteit van de leefomgeving en de kwaliteit van het verbindingennetwerk van Schiphol in de komende 30 jaar. Wij zijn vooral benieuwd op welke wijze Emmerink zijn publiek denkt te gaan schiphollen.

Maar ook Jeanet van Antwerpen van de vastgoedclub van het vliegveld en recentelijk benoemd bij de Raad voor de Leefomgeving & Infrastructuur, mag haar praatje komen maken. Zij tipt in haar presentatie ook de verhuizing aan van Schiphol naar zee.

Korting voor lezers SchipholWatch
Het complete programma van het congres is te vinden op de site van Fly Seaport. Lezers van SchipholWatch krijgen een korting van 15 procent op de toegangsprijs van 329 euro. Zij betalen dus 280 euro. Om voor deze korting in aanmerking te komen vult u op het inschrijfformulier ‘SchipholWatch’ in bij het veld ‘Inkooporder’.

Wat wél is gewijzigd in het programma voor 2021 is dat Telegraaf-verslaggeefster Yteke de Jong niet langer zal optreden als moderator. Na gesprekken met de verschillende sprekers is besloten volgend jaar zonder moderator te werken. De veranderingen in het programma zijn nog niet verwerkt op de website, maar dit gaat snel gebeuren, aldus de organisatoren.

Wat vond u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld / 5. Aantal stemmen:

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

Jammer dat dit artikel niet zo interessant was voor u!

Help ons het artikel verbeteren.

Wilt u aangeven hoe we het stuk kunnen verbeteren? Als u antwoord wilt, laat dan ook uw e-mail adres achter.

2 antwoorden op “Nieuwe datum congres Fly Seaport”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *