Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Politiek

Wat is er aan de hand met Remco Dijkstra?

Illustratie: screenprint Twitter

0
(0)

Verontrustende ontwikkelingen op het Twitter-account van VVD-luchtvaartwoordvoerder Remco Dijkstra. Via Politwoops is te zien dat het Tweede Kamerlid al sinds gisteravond bezig is oude tweets te verwijderen.

Deel op XDeel op Linkedin

Wij vermoeden dat de opmerkelijke verdwijntruc iets te maken heeft met het samenstellen van de nieuwe kandidatenlijst voor de verkiezingen van maart volgend jaar. Mogelijk bereidt Dijkstra zijn tijdlijn voor op een beoogde hogere positie op die ranglijst. Of op een rol als staatssecretaris.

Wat het precies betekent, blijft vooralsnog onduidelijk. Feit is dat het een hele opgave is de vele tweets één voor één te verwijderen. Dijkstra is er in de afgelopen dagen al uren zoet mee.

Op het moment van schrijven heeft de luchtvaartman van de vroem-partij al zijn tweets sinds 5 april 2019 één voor één verwijderd, maar hij lijkt nog (lang) niet klaar.

Op de kast
In het recente verleden wist Dijkstra omwonenden van vliegvelden veelvuldig op de kast te krijgen met ondoordachte en ongeïnformeerde tweets. Discussies ging hij zelden aan en als hij al eens een antwoordje stuurde, haakte hij af als het Twittergesprek te moeilijk voor hem werd.

Dijkstra heeft met zijn uitingen op Twitter en in de kamer zijn partij en de luchtvaart in het algemeen geen goede dienst bewezen. Mede als reactie op zijn ongenuanceerde uitingen verhardde de discussie over de negatieve gevolgen van de luchtvaart op de samenleving en raakte het verzet tegen het VVD-luchtvaartbeleid meer en meer verenigd.

Tijdens de aanloop naar de verkiezingen zouden sommige van zijn nu verwijderde tweets de VVD-er en zijn partij behoorlijk in de weg kunnen zitten.

Update 28 juni 2020 17:44 uur
Mocht u ooit nog het verwijderde proza van Dijkstra nodig hebben, u vindt het hier terug. Met dank aan @politiek_moe.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. De reputatie van de VVD in dit dossier is bekend en Dijkstra is een uitstekend exponent van het gedachtengoed van deze partij. Als SchipholWatch-lezer kan ik u slechts aanraden op hen niet te stemmen!

  Gezien hun afkeuring van structurele steun voor onze zorgmedewerkers zou ik ook CDA en D66 vermijden. De CU krijgt van mij voorlopig nog het voordeel van de twijfel.

 2. Josje

  Sorry Schipholwatch, dit vind ik wel wat ver gaan. Moeten jullie het hiervan hebben, zo’n vage verdachtmating van een politicus? Beetje teveel eer voor Remco Dijkstra ook. Wacht gewoon op zijn volgende onzinnige tweet, zou mijn devies zijn, en neem daar stelling tegen.

 3. Klaar

  Hahahaha!!
  Sterke actie om ook dit heerschap neer te zetten zoals het Schipholwatch betaamt. De leugens en hypocrisie simpelweg aan de oppervlakte brengen en benoemen. Meer is niet nodig…,. Het proces zet zichzelf voort en de ontmaskering is, zoals altijd, grotesk.
  Hulde voor Schipholwatch!

Geef een reactie

Translate