Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Politiek

Kamer weer misleid met pak informatie

(foto: tweedekamer.nl)

0
(0)

Het risico van vliegtuigcrashes wordt door minister Cora van Nieuwenhuizen vals weergegeven in een brief aan de Tweede Kamer.

Deel op XDeel op Linkedin

Gisteravond laat stuurde het ministerie honderden pagina’s informatie naar de kamer. De kamerleden worden geacht deze informatie te hebben bestudeerd vóór het debat van komende week.

In de brief naar de kamer schrijft zij dat “de combinatie van de dalende ongevalskansen, het toegenomen aantal vliegtuigbewegingen en de toegenomen bevolkingsdichtheid leiden tot een vergelijkbaar groepsrisico als in 2005”.

Regelrechte misleiding
Dit is regelrechte misleiding, omdat in het betreffende rapport van Adecs valt te lezen dat “het groepsrisico is weliswaar zo goed als gelijk gebleven, maar voor het verleden geldt een overschatting. De resultaten laten namelijk het groepsrisico zien in het geval van het maximale aantal vergunde bewegingen plaatsvinden, terwijl in werkelijkheid 100.000 bewegingen minder hebben plaatsgevonden”.

In de praktijk was het groepsrisico in het verleden dus veel lager dan berekend in dat scenario.

Concreet betekent dit dat de externe veiligheid aanmerkelijk is verslechterd sinds 2005. Dit strookt met de bevindingen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De minister presenteert dus een vergelijkbaar risico door maar liefst 100.000 vluchten mee te rekenen die in het verleden niet plaatsvonden.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
  1. Annemieke

    Motie van wantrouwen is nu toch wel eens een keer aan de orde lijkt me zo. Cora bedonderd de boel keer op keer. Welk baantje heeft zij volgend jaar? Topfunctie KLM?

Geef een reactie

Translate