Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Analyse

Schiphol, optelsom van ellende

Professor Van der Veen in zijn nieuwste video 'Schiphol - optelsom van ellende'

4.7
(79)

Schiphol is een optelsom van geluid, smerige lucht, onveiligheid, schade aan milieu en klimaat, nutteloze bestemmingen en welvaartsverlies. Hoeveel argumenten heb je nog nodig voor krimp? En waarom gebeurt dat niet?

Deel op XDeel op Linkedin

Professor Fulco van der Veen legt het uit in de vijftiende video van Platform Vliegoverlast Amsterdam en schuwt daarbij zelfs majesteitsschennis niet.

Ga maar eens na: de geluidsniveaus liggen in de hele regio Schiphol ruim boven de richtlijnen van de Wereldgezondheidsorganisatie. Rond Schiphol en Amsterdam zijn de gezondheidsrisico’s hoog vanwege smerige lucht. Je rookt er op de meest vervuilde plekken ongemerkt elke dag vijf tot tien sigaretten.

Het banenstelsel van Schiphol is complex en creëert risico’s voor ongevallen. De groei van het vliegverkeer vergroot de onveiligheid en het aantal incidenten neemt toe.

Feiten zijn niet zo maar een mening
Klimaatverandering is een feit. Luchtvaart levert daar een belangrijke bijdrage aan. Maar de luchtvaartsector denkt de klimaatcrisis op te lossen met geld uit groei.

De helft van de bestemmingen die je vanaf Schiphol kunt bereiken, dient slechts om passagiers hierheen te slepen om ze vervolgens over de oceaan te brengen. Die brengen dus vier keer louter ellende.

En voor allen die geloven in het groeiverdienmodel van het kabinet: groei leidt tot een negatief welvaartsaldo. Onafhankelijk bureau CE Delft bevestigt wat bewoners al in 2018 hebben laten uitzoeken.

Idioot
Tel daarbij op dat de luchtvaartsector diep is geïnfiltreerd in ministeries, politiek en onderzoeksbureaus. Dat de fossiele luchtvaartsector met het grootste gemak miljardensteun krijgt en dat de luchtvaart ongekende financiële voorrechten heeft als geen belasting op kerosine.

Alles bij elkaar is het idioot dat slechts een enkeling in de Tweede Kamer er vraagtekens bij zet. Ik hoop dat de video’s van professor Van der Veen meer mensen de ogen openen.

De conclusie is dat een onmachtige en onwillige overheid zich compleet heeft overgeleverd aan de luchtvaartlobby, alle bewijs over klimaat, veiligheid, leefbaarheid en gezondheid negeert en daarmee haar primaire taak verzaakt: het beschermen van de burger.

Interessant bericht? Overweeg aub een donatie via iDeal.

Wat vindt u van dit artikel?

Klik op een ster om het stuk te waarderen

Gemiddeld 4.7 / 5. Aantal stemmen: 79

Nog geen stemmen. Geef als eerste uw mening!

FavoriteLoadingSla dit artikel op in uw favorieten
 1. Jan Rooijakkers

  Heel goed verhaal weer !
  Aan TK leden mailen ?
  Stoppen met de VVD groeifilosofie ten koste van alles.

  5
 2. Frans

  Deze video moet op prime time op t.v. worden uitgezonden.

  6
 3. Johan

  Al dat gelul in Den Haag over klimaat verandering en de energietransitie wat moeten omwonenden daarmee als Schiphol gewoon z’n gang mag gaan? Stikstof uitstoot fijnstof en Lawaai met ook nog nachtrust verstoringen en daarbij ook nog vieze lucht van Schiphol? Schandelijk!!

  12
 4. Michiel

  Eens geen uitgerekte docu maar gewoon bam, dit zijn de feiten. Zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die vliegt of beslissingen neemt over luchtvaart.

  20

Geef een reactie

Translate