Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Uitnodiging aan de pers: 31.000 handtekeningen tegen groei luchtvaart

AMSTELVEEN, 6 februari 2020 – Op dinsdag 11 februari 2020 om 13:45 uur bieden twee bewonersgroepen samen met Extinction Rebellion een petitie aan die pleit voor een einde aan de groei van de luchtvaart in ons land.

Deel op XDeel op Linkedin

Omwonenden van vliegveld Beek wisten ruim 19.000 handtekeningen te verzamelen van bezorgde burgers, de Amsterdamse groep SchipholWatch vult deze aan met nog eens ruim 11.000 ondertekeningen.

De aanbieding vindt plaats in het gebouw van de Tweede Kamer en wordt in ontvangst genomen door de leden van de Commissie I&W. Deze commissie behandelt alle luchtvaartzaken.

De strekking van de petities is om aan de Tweede Kamer en de Nederlandse regering duidelijk te maken dat de ongebreidelde groei van de luchtvaart niet langer kan doorgaan.

Herrie en vervuiling
Grote groepen mensen gaan gebukt onder de herrie en vervuiling. Omwonenden kampen met slaaptekort en gezondheidsproblemen. Kinderen worden ziek van de uitstoot van gevaarlijke stoffen en presteren ondermaats op school vanwege de nachtvluchten.

“Het is te te veel, te vaak, te vuil en veel te goedkoop en dat weten we allemaal”, aldus Alfred Blokhuizen die de petitie namens SchipholWatch zal aanbieden.

Beide petities zijn georganiseerd door vrijwilligers van de twee bewonersgroepen, zonder een noemenswaardig budget voor promotie. Dat toch zoveel mensen de petities hebben ondertekend, geeft goed aan hoe belangrijk de luchtvaartproblematiek is.

Red Rebels
Het event in de Tweede Kamer wordt omlijst door de Red Rebels met een pantomime street art performance. De artiesten zijn onderdeel van Extinction Rebellion NL en zij ondersteunen de omwonenden in hun pleidooi tegen groei van de vliegindustrie. XR pleit voor actie tegen de klimaatcrisis, deels veroorzaakt door de sector.

Meer informatie (niet ter publicatie)
Meer informatie over de inhoud van dit persbericht kunt u krijgen via Alfred Blokhuizen ([email protected] of 0628 557 325). Alfred is onze woordvoerder en oud-Statenlid van de provincie Zuid-Holland en huidig voorzitter van belangenvereniging BTV Rotterdam tegen de overlast van Zestienhoven.

Translate