Burgers voor een gezonde leefomgeving en dus voor krimp van Schiphol

Coalitie #KrimpLuchtvaart

manifestatie Schiphol

De manifestatie van 14 mei 2022 op Schiphol (eigen foto)

Op 14 mei 2022 vonden manifestaties plaats op alle vliegvelden in ons land onder het motto ‘Krimp de luchtvaart’. Nu is er ook een petitie met hetzelfde doel: om het vliegverkeer te reduceren en binnen de grenzen te brengen van leefbaarheid, milieu en klimaat.

Deel op XDeel op Linkedin

De manifestaties én de petitie is breed gedragen en wordt ondersteund door uiteenlopende maatschappelijke organisaties: bewonersclubs, milieu- en klimaatbeschermers, studenten in woningnood en natuurbeschermers.

Krimp Luchtvaart Manifestatie 14mei

De organisatie van de Krimp de Luchtvaart manifestaties vraagt om samenwerking. De luchtvaartsector en onze regering staan al decennia zij aan zij om de luchtvaart te laten groeien. De klimaatgrenzen voorbij, de woningbouw op slot, de omwonenden genegeerd. Samen staan we sterker. Kijk op krimpluchtvaart.nl

Zoals Cor Mastwijk al zegt in de video, deze samenwerking smaakt naar meer. Want alleen samen kunnen we stappen zetten tegen een regering en een luchtvaartindustrie die maar één ding voor ogen heeft: nog meer groei.

Daarom nemen we nu het initiatief om deze coalitie van samenwerkende partijen definitief vorm te geven. Dat doen we door oprichting van de Coalitie Krimp Luchtvaart.

De coalitie zal zich niet namens de leden uitspreken, maar wil slechts het vergaren van steun voor acties van ieder van de leden faciliteren.

Geen praatclub
Deze coalitie is niet de zoveelste praatclub, maar een actiegerichte en zeer doelmatig ingerichte samenwerking tussen partijen en organisaties die om welke reden dan ook voor krimp van de luchtvaart zijn.

Ieder coalitielid kan via een gezamenlijk berichtensysteem de andere leden vragen de eigen acties te onderschrijven, te ondersteunen of eraan deel te nemen. Een simpele manier dus om de acties van ieder van de leden breder draagvlak te geven. Het staat ieder lid uiteraard vrij al dan niet de steun uit te spreken voor ieder van de acties.

Na de start van de samenwerking maken we een overzichtspagina waarop alle lidorganisaties van de coalitie worden genoemd en gaan we toekomstige gezamenlijke successen kort beschrijven.

Vrijblijvend aanmelden
Meld uw organisatie ook aan, zodat we samen sterker worden in onze strijd voor krimp van de luchtvaart. Na aanmelding nemen we telefonisch contact met u op om eventuele vragen te beantwoorden. Daarna kunt u beslissen of uw deelname definitief wordt.


    Op dit moment bestaat de coalitie in oprichting uit de leden Alliantie PleinAir Maastricht, Amsterdam Fossielvrij, Arnhems Peil, Behoud Woongenot Aalsmeerbaan, BewonersOmgevingSchiphol (ORS), Bond Precaire Woonvormen, Both Ends, BTV, Climate Cleanup, Comité Schone Lucht, Den Haag Fossielvrij, Duinbehoud, Extinction Rebellion, Floriande TegenGeluid, Fossielvrij Nederland, Fridays for Future, Greenpeace, GroenLinks Aalsmeer, Grootouders voor het Klimaat, Impact Institute, Jonge Klimaatbeweging, Kennisnetwerk Impact, Klankbordgroep Minder Hinder Gooise Meren, Klimaatcoalitie, Milieudefensie, Mobilisation for the Environment, Natuur & Milieufederatie Noord-Holland, Omgeving zonder Vlieghinder, Partij voor de Dieren, Platform Vlieghinder Amsterdam, Platform Vlieghinder Kennemerland, Saense Onderwonenden Schiphol, SATL, SchipholWatch, Social Tipping Point Coalition, Stop Ecocide, True Price, Urgenda, Vlieghinder.nl, Vlieghinder Nieuwkoop, Waddenvereniging, Werkgroep Red Gelderland, Wijkraad Valkenburg en Zorg voor Klimaat.

    Translate